از مضرات قند برای بدن بیشتر بدانید
به گزارش وبلاگ شخصی من، از مضرات قند چقدر می دانید؟ بگذارید با یک مقایسه ساده آغاز کنیم. دو نوع قند وجود دارد؛ ساده و مرکب. بدن انسان برای تجزیه قند مرکب احتیاج به زمان بیشتری دارد اما این قند برای بدن سالم تر است. قند مرکب در کربوهیدرات های طبیعی مانند غلات کامل و میوه ها یافت می گردد. بر خلاف قند مرکب، قند ساده به سرعت به وسیله بدن تجزیه و باعث نوسان انرژی می گردد. این نوع قند شامل انواع تصفیه شده و فرآوری شده موجود در ساکاروز (Sucrose) است که به بسیاری از شیرینی ها و مواد قندی اضافه می گردد. از قلم نیاندازید که مصرف بیش از میزان قند ساده مسائل بسیاری برای سلامت ایجاد می نماید.
سیستم ایمنی
زیاده روی در خوردن قند ساده روی سیستم ایمنی بدن شما تا 5 ساعت بعد از خوردن آن تاثیر عکس و منفی می گذارد. قند اضافی سیستم ایمنی بدن شما را از عملکرد درست باز می دارد و سلول های سفید را در مبارزه کردن با باکتری ها ناتوان می سازد. اما برخلاف قند ساده، کربوهیدرات های پیچیده چنین اثراتی ندارند. پزشکان عقیده دارند تنها 8 قاشق چایخوری شکر، قدرت سیستم ایمنی شما را برای مبارزه با میکروب ها تا 40٪ کاهش می دهد.
انرژی
تقریبا تمام افراد بعد از خوردن خوراکی هایی با قند ساده افت و خیزهایی را در سطح انرژی خود با تجزیه سریع قند در بدن خود تجربه می نمایند. با این حال که تمام افراد واکنشی یکسان نسبت به قند ندارند، کسانی که به قند حساس ترند به طرز شدیدی با افزایش آدرنالین قندشان بالا می رود و بعد از خوردن مواد شیرین، قند خون شان افت می نماید. این تاثیرات ممکن است مشکلاتی را در عملکرد افراد ایجاد کند، مانند دشواری توجه و ضعف در یادگیری.
فشار خون
افراط در مصرف قند هم مانند زیاده روی در مصرف نمک موجب بالا رفتن فشار خون در مردان می گردد می گردد. فراکتوز نوعی قند است که در ساکارز وجود دارد و به بسیاری از محصولات خوراکی اضافه می گردد. بین این نوع قند و نوع دیگر آن یعنی گلوکز ارتباطی وجود ندارد. با این حال تحقیقات نشان داده که فشار خون در مردان بر اثر مصرف زیاد از حد فراکتوز است.
سلامت دندان
پر واضح است که قند تاثیر مخربی روی دندان ها دارد. وقتی قندی که می خورید با پلاک ترکیب می گردد، اسیدی فراوری می نماید که به مرور زمان موجب پوسیدگی دندان ها می گردد. بنابراین بهتر است تا جایی که می توانید غذاهایی با قند کم تر مصرف کنید، دندان ها را دوبار در روز مسواک زده و نخ دندان بکشید.
دیابت
بر خلاف باور عمومی، قند به طور مستقیم موجب بروز بیماری دیابت نمی گردد. با این حال، مصرف زیاد قند همچون سایر عادت های غذایی بد به طور مستقیم موجب دیابت می گردد. غذاهایی که دارای کالری زیاد هستند اغلب قند زیادی نیز دارند که می تواند منجر به بالا رفتن وزن گردد. این افزایش وزن نیز می تواند احتمال ابتلا به دیابت را بیشتر کند.
جلوگیری از مضرات قند با مصرف درست آن
قبل از خریدن محصولات غذایی برچسب تغذیه ای آن ها را مطالعه کنید تا دستتان بیاید به طور معمول مقدار قندی که مصرف می کنید چقدر است. قند اضافی می تواند درست از همان جاهایی وارد بدن شما گردد که انتظارش را ندارید، مثل به وسیله سس کچاپ، درسینگ سالاد و نان ها. خواندن اطلاعات تغذیه ای یاری می نماید مواد غذایی سالم تری انتخاب کنید و مصرف قند از حد سالم آن خارج نگردد.
نوشابه های گازدار یکی از محصولاتی هستند که مصرف آن ها باید تا جای ممکن محدود گردد. درمورد شیرینی های دیگر مثل کیک، بیسکوئیت و بستنی نیز همین قدر احتیاط کنید و خوردن آن ها را به یک یا دوبار در هفته محدود کنید و به این شکل از مضرات قند و عواقب مصرف بیش از مقدار آن جلوگیری کنید.
منبع: کتاب کاله