سامسونگ، هواوی و شیائومی بیشترین فروش گوشی را در سه ماهه سوم سال 2020 داشته اند
به گزارش وبلاگ شخصی من، طبق اطلاعات منتشر شده از سوی موسسه آی جی دی (IDG، گروه بین المللی داده) در سه ماهه سوم امسال، آمار فروش گوشی های هوشمند برای شرکت های عظیم بسیار رضایت بخش بوده. در صدر همه آن ها مانند چند سال اخیر سامسونگ نهاده شد با فروش 80.4 میلیون گوشی، در رده دوم هواوی با اختلاف حدودا 30 میلیونی (51.9 میلیون دستگاه) و در رده سوم هم شیائومی با فروش 46.5 میلیون گوشی نهاده شدند. رتبه های چهارم و پنجم نیز به ترتیب با 41.6 میلیون و 31.5 میلیون به اپل و ویوو رسید.
اما اطلاعات منتشر شده از سوی موسسه آی جی دی در رابطه با آمار فروش گوشی های هوشمند شرکت هایی که در رده ششم به بعد نهاده شدند را پوشش نمی دهد. در واقع همه این شرکت ها زیرمجموعه دسته دیگر شرکت ها نهاده شدند و عملکرد آن ها به صورت مجزا مورد آنالیز قرار نگرفت.
با این حال موسسه اومدیا (Omdia)، آمار فروش گوشی های هوشمند در سه ماهه سوم امسال را منتشر نموده که علاوه بر 5 شرکت برتر، شرکت های دیگر تا رتبه دهم را نیز شامل می گردد. این آمار می تواند برای آن دسته از کاربرانی که برند محصول مورد نظر آن ها در جمع 5 برند برتر حضور ندارد، تا حدودی جالب و مفید باشد.
اما نکته جالب در رابطه با رتبه های شش تا ده، حضور موتورولا و ال جی در رده های هشتم و نهم بود. این دو شرکت در زمان های گذشته از پرطرفدارترین برندها در بین کاربران بودند اما به مرور زمان و با پیشرفت دیگر شرکت ها، از میزان محبوبیت آن ها کاسته شده تا جایی که اکنون در بین 5 شرکت برتر هم دیده نمی شوند. اما پتانسیل چنین شرکت هایی برای بازگشت همواره بالاست.
- هواوی، سامسونگ و اپل بیشترین گوشی را در سه ماهه دوم 2020 فروخته اند
به گزارش اومدیا، آمار فروش گوشی های هوشمند سامسونگ در بازه زمانی یاد شده به 81.2 میلیون دستگاه رسید تا بدین ترتیب 23 درصد از سهم بازار را در اختیار داشته باشد. این میزان به نسبت سه ماهه قبل، حدودا 50 درصد و به نسبت بازه زمانی مشابه در سال گذشته، 4 درصد افزایش داشته.
در رده دوم، شرکتی را شاهد هستیم که این روزها به شدت با تحریم های سخت دولت آمریکا مشغول دست و پنجه نرم کردن است. هواوی علی رغم فشارهای زیاد، توانسته سهم خود را از بازار به 15 درصد برساند. در این بازه زمانی، 51.9 میلیون گوشی با نام این شرکت به فروش رفت که به نسبت سال گذشته، 22.3 درصد کاهش داشته چرا که فعالیت های بین المللی این شرکت شدیدا تحت تاثیر تحریم ها نهاده شد.
در رده سوم، شیائومی قرار گرفته است که به تازگی توانسته اپل را برای رسیدن به این رتبه از پیش رو بردارد. غول چینی توانست در سه ماهه سوم سال 2020 با 54 درصد رشد به نسبت سه ماهه قبل، حدودا 44.5 میلیون گوشی به فروش برساند که آن را بالاتر از اپل با 41.5 میلیون فروش قرار می دهد. هر دو شرکت نیز حدودا 12 درصد از سهم بازار را در اختیار دارند.
در نهایت هم می رسیم به شرکت ویوو که توانسته آهسته و پیوسته با عرضه گوشی های قدرتمند، ارزان قیمت و با کیفیت، خود را به رده پنجم بهترین ها برساند. این شرکت چینی توانست در سه ماهه سوم امسال حدودا 30 میلیون گوشی هوشمند بفروشد که معادل 8 درصد سهم بازار است.
شاید عجیب باشد که ویوو را تنها یک پله عقب تر از اپل می بینیم اما باید این نکته را نیز به خاطر داشته باشیم که آیفون های سری 12 به خاطر شیوع ویروس کرونا، با تاخیر یک ماهه راهی بازار شدند و جالب است بدانید دو مدل مینی و پرو مکس هنوز رسما وارد بازار نشده اند. بنابراین انتظار می رود این آمار در سه ماهه چهارم، تغییرات زیادی را به خود ببیند.
اوپو در این آمار رتبه ششم را کسب کرد و توانست با فروش 28 میلیون گوشی تا انتها ماه سپتامبر، مانند ویوو، 8 درصد سهم بازار را در اختیار بگیرد. در رده هفتم، بار دیگر یک شرکت چینی (ریلمی) را شاهد هستیم که توانسته با فروش 14.5 میلیون گوشی هوشمند، سهمی 4 درصدی از بازار داشته باشد.
شاید به خودی خود، این درصد بسیار کم باشد اما جالب است بدانید پیشرفت این شرکت به نسبت سه ماهه گذشته، عدد خیره کننده 249 درصد بوده. همچنین ریلمی در مقایسه با بازه زمانی مشابه در سال گذشته هم حدودا 43 درصد رشد داشته و این خبر بسیار خوبی برای این شرکت است.
- 4 حقیقت درباره موتورولا که کمتر کسی می داند
در رتبه هشتم، موتورولا قرار می گیرد. این شرکت توانسته در بازه زمانی یاد شده، 10.5 میلیون گوشی به فروش برساند و سه درصد از سهم بازار را در اختیار داشته باشد. همچنین فروش گوشی های موتورولا به نسبت سه ماهه قبل، 41 درصد رشد داشته.
بعد از موتورولا، ال جی با سهم 3 درصدی از بازار قرار می گیرد که توانسته 9.3 میلیون گوشی بفروشد و به نسبت سه ماهه قبل، رشدی 38 درصدی داشته باشد. در نهایت هم می رسیم به تکنو که با فروش 6.7 میلیون گوشی و سهم 2 درصدی از بازار، در رتبه دهم نهاده شد.
در بین تمام شرکت هایی که رشد چشم گیری هم به نسبت قبل داشته اند، موتورولا و ال جی هرچند با رشد کم اما بیشتر به چشم می آیند. این دو شرکت از باسابقه ترین و بهترین شرکت های فعال در زمینه ساخت گوشی های هوشمند هستند و اگر در جهت درستی قدم بگذارند، قطعا می توانند خود را به جمع برترین ها برسانند.
مثلا موتورولا در سال 2009 با عرضه موتورولا دروید توانست کاربران را به سوی خود جذب کند. اما چند سال بعد، این شرکت عظیم از جهت موفقیت خارج شد و هیچگاه نتوانست آنطور که باید در بازار بدرخشد. با این حال طی سال های اخیر شاهد عرضه میان رده های بسیار خوب از این شرکت بودیم که توانستند بار دیگر نام آن را سر زبان ها بیاندازند.
امسال هم موتورولا اج پلاس 5G به عنوان پرچم دار موتورولا با قیمت رقابتی و قابلیت های فراوان راهی بازار شد تا این شرکت بتواند در برابر رقبا حرفی برای گفتن داشته باشد. نتیجه این اقدامات درست هم رشد تدریجی موتورولا است که اکنون شاهد آن هستیم.
- درآمد ال جی در سه ماهه سوم 2020 از بهتر شدن وضع بخش موبایل آن خبر می دهد
در رابطه با ال جی پیش تر توضیحاتی داده بودیم. غول کره ای طی سال های گذشته محصولات کم نظیری را راهی بازار کرد اما بعد از یکی دو تجربه ناموفق با پرچم داران سری G، هیچگاه نتوانست به شهرت قبلی خود بازگردد. از طرفی ضعف در بخش نرم افزار و بروزرسانی های نامنظم، تمایل کاربران را به خرید محصولات ال جی کاهش داد تا جایی که کمتر کسی گوشی های این شرکت را به نماینده های دیگر شرکت ها ترجیح می دهد.
با این حال طی یکی دو سال گذشته، غول کره ای توانست با محصولات مقرون به صرفه از سری Q، گوشی زیبای ال جی ولوت، ال جی وینگ با طراحی نوآورانه و محصولاتی از این دست، تا حدودی اعتماد کاربران را جلب کند. بدین ترتیب شاهد بهبود آمار فروش آن به نسبت گذشته هستیم.
مسلما با توجه به اعتبار و کیفیت ال جی و موتورولا و همچنین شناختی که کاربران به آن ها دارند، اگر چند نقطه ضعف اساسی در محصولات این دو شرکت حل گردد، قطعا در جدول بهترین شرکت های سازنده گوشی های هوشمند، شاهد حضور شرکت های نام آشناتری خواهیم بود.
منبع: PhoneArena
منبع: دیجیکالا مگ