طرز تهیه شیرینی بهشتی با لیوان
به گزارش وبلاگ شخصی من، شیرینی بهشتی همان طور که از نام آن برمی آید عطر و طعمی فوق العاده دارد که هرگز آن را فراموش نخواهید کرد. بدون شک این شیرینی لطیف در زمره شیرینی های سنتی ایران قرار گرفته است چر ا که در سفره هفت سین ایرانی ها در ایام نوروز خودنمایی می نماید. شیرینی بهشتی که به خاطر لطافت و ظاهرش آن را شیرینی کُرکی هم می خوانند با سه طعم زعفرانی، ساده و کاکائویی در بازار موجود هستند. در مطالب قبلی دستور تهیه شیرینی نارگیلی یکی دیگر از شیرینی های سنتی ایران را برایتان گفته ایم. حال نوبت به طرز تهیه شیرینی بهشتی با لیوان می رسد که راحت در منزل می توان آن را درست کرد.
مواد لازم برای تهیه شیرینی بهشتی
- روغن صاف قنادی یک لیوان به اضافه سه قاشق غذاخوری
- پودرقند یک لیوان به اضافه سه قاشق غذاخوری
- آرد قنادی دو و نیم تا سه لیوان
- وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
- روغن مایع سه قاشق غذاخوری
- هل یک دوم قاشق چای خوری
طرز تهیه شیرینی بهشتی با لیوان
1. پودرقند و روغن را مخلوط کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی بهشتی با لیوان احتیاج است که کاسه ای مناسب برای مخلوط کردن مواد انتخاب کنید. در ادامه آرد و پودر قند را جداگانه سه بار الک نموده و کنار بگذارید. حال پودر قند و روغن قنادی را داخل کاسه ریخته و با دور تند هم زن آن ها را حدود 10 تا 12 دقیقه هم بزنید. دقت داشته باشید که در این مرحله مخلوط باید پوک، سفید و حالت خامه ای به خود بگیرد. شیرینی پنجره ای یکی دیگر از شیرینی های عید نوروز است که به راحتی می توانید آن را در منزل درست کنید.
2. وانیل و روغن مایع را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی بهشتی با لیوان باید وانیل را به همراه روغن مایع و هل به مواد اضافه کنید. مجدد مواد را برای پنج دقیقه با هم زن بزنید. حال آرد را در چند مرحله به مواد اضافه نموده و با هم زن مداوم هم بزنید. به این نکته توجه داشته باشید که خمیر شیرینی تان چسبناک باشد. اگر خمیرتان شل شد کمی آرد اضافه نموده و با هم زن آن را بزنید و در صورت سفت بودن خمیر، کمی روغن مایع به آن اضافه کنید. خمیر شیرینی باید به راحتی از قیف رد گردد. شیرین نخودچی را هم به راحتی شیرینی بهشتی می توانید برای عزیزان تان آماده کنید.
3. خمیر را تقسیم کنید
حال در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی بهشتی با لیوان ، آرد را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید تا بقیه مراحل پخت را پیش ببرید. در صورت تمایل می توانید به دو تا از خمیرها، یک قاشق پودر کاکائو و به دیگری زعفران غلیظ دم نموده اضافه کنید. در این صورت هر سه طعم شیرینی را خواهید داشت. آموزش شیرینی نارگیلی بدون فر را در کتاب کاله خوانده و برای عزیزان خود آماده کنید.
4. خمیر را داخل قیف بریزید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی بهشتی ، فر را با دمای 170 درجه سانتی گراد روشن نموده تا گرم گردد. سپس هر یک از خمیرها را داخل قیف های جداگانه بریزید و با ماسوره دلخواه داخل سینی فر پایپ یا شکوفه می زنیم. سینی را برای 15 دقیقه داخل فر بگذارید تا شیرینی های بهشتی آماده شوند. بعد از پخت شیرینی ها تا 2 ساعت به آن ها دست نزنید تا کامل سفت شوند. در صورت تمایل قبل از گذاشتن سینی داخل فر می توانید روی آن ها کمی پودر پسته، خرفه یا کنجد بریزید. پیشنهاد ما به شما برای سفره عیدتان طرز تهیه شیرینی ساق عروس است، امتحانش کنید.
نکات تکمیلی پخت شیرینی بهشتی با لیوان
شیرینی بهشتی را می توانید با دم دستی ترین مواد و بدون ترازو به راحتی در منزل برای دورهمی ها و اعیاد آماده کنید. بدون شک با خواندن طرز تهیه شیرینی بهشتی با لیوان در بالا متوجه راحتی کار شده اید با این حال نکاتی را در ادامه یادآور خواهیم شد که تجربه این آشپزی را برایتان لذت بخش تر خواهد نمود.
اهمیت روغن برای تهیه شیرینی بهشتی
در تهیه این شیرینی خوشمزه باید از روغن جامد یا روغن قنادی بهره ببرید. علت آن هم طعم خوشمزه و لطافتی است که به شیرینی داده می گردد. از سویی دیگر به نگه داری طولانی مدت و پخت در حرارت بالا هم یاری می نماید. پس روغن جامدی که به دمای محیط رسیده را ذوب کنید. آن را داخل شیشه ریخته و در یخچال قرار دهید تا سفت گردد. سپس آن را در مراحل گفته شده بهره ببرید. در صورت زیاده روی در استفاده از روغن مایع شیرینی تان هنگام پخت در اصطلاح وا خواهد رفت. طرز تهیه شیرینی کشمشی ساده خانگی را از قلم نیاندازید.
خمیر زعفرونی شیرینی بهشتی
هنگام تقسیم خمیر برای اضافه کردن زعفران، خمیرتان سفت و کار برایتان سخت خواهد شد. برای راحتی کارتان با قیف خمیر زعفرونی را می توانید قالب بزنید. هم چنین می توانید از نوک انگشتان خود برای ورز دادن خمیر بهره ببرید. راه آخر آن که برای داشتن خمیر نرم و منعطف از چرخ گوشت هم می توانید بهره ببرید.
خمیر شیرینی بهشتی
در طرز تهیه شیرینی بهشتی این نکته را به خاطر داشته باشید که آرد را قبل از اضافه کردن به مواد دو تا سه بار الک کنید. سپس آرد را کم کم به مواد اضافه کنید تا خمیرتان جمع گردد. ممکن است احتیاج به اضافه کردن آرد داشته باشید پس آن را کم کم اضافه نموده و با نوک انگشتان خود خمیر شیرینی را جمع نموده و ورز دهید. دقت داشته باشید در صورت ورز دادن خمیر با کف دست به روغن خواهد افتاد. طرز تهیه شیرینی مشهدی با خمیر شیرینی آلمانی را حتما در روزهای تعطیل خود امتحان کنید.
دیگر روش های پخت شیرینی بهشتی
برای پخت شیرینی بهشتی در تابه باید تمام مراحل بالا را پیش بروید سپس شعله پخش کن را به مدت 15 دقیقه گرم کنید. کف تابه را کاغذ روغنی پهن کنید و خمیر را با فاصله از هم با یاری قیف شکوفه بزنید. 15 دقیقه زمان مناسبی برای پخت شیرینی ها است. اگر از فر برقی برای پخت استفاده می کنید دمای آن را روی 160 درجه سانتی گراد تنظیم نموده و سینی را در طبقه وسط آن بگذارید.
نگه داری شیرینی بهشتی
شیرینی بهشتی را با قرار دادن در یک ظرف دربسته تا یک ماه در دمای محیط می توانید با همان کیفیت نگه داری کنید. طرز تهیه شیرینی زبان اصیل و خوشمزه خانگی را برای روزهای عید در کتاب کاله بخوانید.
منبع: کتاب کاله