طرز تهیه پنکیک موز و گردو آسان و خوشمزه در خانه
به گزارش وبلاگ شخصی من، چه چیزی بهتر از آغاز یک روز پر انرژی با پنکیک های نرم و طلایی پر شده از طعم شیرین موز و تردی گردو؟ این پنکیک های خانگی نه تنها خوشمزه هستند، بلکه آماده کردنشان هم بسیار ساده است. با این دستورالعمل گام به گام، شما هم می توانید در عرض چند دقیقه صبحانه ای لذیذ و مقوی برای خود و خانواده تان تهیه کنید. تصور کنید پنکیک های گرم و تازه را با یک لیوان شیر سرد یا یک فنجان قهوه میل می کنید! آیا آماده اید تا به آشپزخانه رفته و این صبحانه رویایی را برای خودتان درست کنید؟ پس طرز تهیه پنکیک موز و گردو را در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای تهیه پنکیک موز و گردو
- آرد 1 پیمانه
- شکر 1/4 پیمانه
- جوش شیرین 1/2 قاشق چای خوری
- نمک 1/4 قاشق چای خوری
- تخم مرغ 1 عدد
- روغن زیتون 1/4 پیمانه
- شیر 1/2 پیمانه
- موز 2 عدد
- گردو خرد شده 1/4 پیمانه
- کره به مقدار لازم
طرز تهیه پنکیک موز و گردو
1. آماده کردن مایه پنکیک
اولین مرحله از طرز تهیه پنکیک موز و گردو درست مثل طرز تهیه پنکیک ساده تابه ای این است که مخلوط خشک را آماده کنید. برای این کار آرد، شکر، جوش شیرین و نمک را در یک کاسه میانه الک کنید سپس مخلوط تر را آماده کنید برای این کار در یک کاسه بزرگ تر، تخم مرغ، روغن زیتون و شیر را با هم مخلوط کنید. بعد موزها را از پوست جدا نموده و در یک کاسه کوچک قرار دهید و با پشت یک چنگال، موزها را کمی له کنید. اکنون مخلوط آرد را به کاسه حاوی مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و آرد را به آرامی در مخلوط تخم مرغ ترکیب کنید. دقت کنید که مخلوط را بیش از حد هم نزنید. در نهایت موز له و گردوهای خرد را به مخلوط اضافه نموده و به آرامی در آن ترکیب کنید تا مخلوط مایه پنکیک شما آماده گردد.
نکته: برای تهیه پنکیک می توانید به جای شیر لبنی از انواع شیر گیاهی بهره ببرید.
2. پخت پنکیک
اکنون یک تابه بزرگ نچسب را روی حرارت میانه گرم کنید و مقداری کره به آن اضافه کنید. مایه پنکیک را با قاشق به داخل تابه بریزید. وقتی حباب هایی روی سطح پنکیک ها مشاهده کردید و یک طرف آن ها مات شد، وقت آن است که پنکیک ها را برگردانید. پنکیک ها را برای یک یا دو دقیقه دیگر بپزید و سپس از تابه خارج کنید. پنکیک های موز و گردو را با برش های موز تازه و گردوهای خرد شده سرو نموده و با شربت افرا میل کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه پنکیک موز و گردو
تهیه پنکیک موز و گردو نه تنها ساده است، بلکه با رعایت چند نکته کوچک می توانید طعم و بافت آن را به طرز چشمگیری بهبود ببخشید. در ادامه، به بعضی از این نکات اشاره می کنیم:
انتخاب موز مناسب تهیه پنکیک موز و گردو
برای تهیه پنکیک گردو و موز باید به انتخاب مواد اولیه دقت کنید مثلا موز مورد استفاده در این پنکیک بهتر است کاملا رسیده باشد چون موزهای رسیده طعم شیرین تری به پنکیک شما می دهند.
انتخاب آرد مناسب برای تهیه پنکیک
اصلی ترین ماده اولیه مورد استفاده در تهیه و پخت پنکیک، آرد است بنابراین حتما از آرد مناسب بهره ببرید. آرد گندم کامل یا آرد سفید بافت بهتری به پنکیک شما می دهند. اما اگر آرد دیگری در دسترس دارید می توانید آن را جایگزین کنید.
فقط دقت کنید که برای تهیه پنکیک بدون گلوتن، از آرد بدون گلوتن مانند آرد بادام یا آرد نارگیل بهره ببرید.
نکاتی برای انتخاب شیر مورد استفاده در تهیه پنکیک
همان طور که در بالا ذکر شد، می توانید به جای استفاده از شیر لبنی از انواع شیر گیاهی بهره ببرید. پس با توجه به سلیقه و البته رژیم خود یکی از شیرهای گیاهی یا لبنی را در تهیه پنکیک خود به کار ببرید.
نکات مربوط به مخلوط کردن مواد پنکیک
یکی از نکات مهم در هنگام تهیه پنکیک، درست هم زدن مواد پنکیک است. پس هنگام ترکیب مواد خشک و تر، مواد را به آرامی هم بزنید تا گلوله نگردد. هم زدن بیش از حد باعث سفت شدن پنکیک ها می گردد.
در ضمن موز را قبل از اضافه کردن به مواد دیگر به خوبی له کنید تا یکدست گردد.
نکات برای پف کردن پنکیک
یکی از رازهای مهم در تهیه پنکیک این است که بدانید چگونه پنکیک پف دار تهیه کنید. برای پف کردن بهتر پنکیک حتما از جوش شیرین بهره ببرید. در ضمن تخم مرغ را قبل از اضافه کردن به مواد دیگر به خوبی هم بزنید تا پف کند و در آخر به حرارت مناسب تابه برای پخت بهتر و یکنواخت تر پنکیک هم دقت کنید. دقت کنید که حرارت میانه برترین گزینه برای تهیه و پخت پنکیک است.
نکات برای تزیین و سرو
برای تزیین و سرو پنکیک هم می توانید خیلی ساده روی آن عسل بریزید، هم می توانید آن را با انواع میوه یا مربا و حتی سس شکلات یا خامه زده شده تزیین و سرو کنید. پس بسته به سلیقه و ذائقه خود پنکیک را با تزیین مجذوب کننده تر کنید.
تهیه پنکیک پروتئینی
برای تهیه پنکیک موز و گردو می توانید با افزودن مقداری پروتئین وی یا تخم مرغ پروتئین آن را بیشتر کنید.
تهیه پنکیک موز و گردو بدون شکر
اگر در پی تهیه پنکیک بدون شکر یا کاهش مقدار شکر در دستور پخت هستید، گزینه های متنوعی پیش روی شماست که عسل، شیره خرما یا حتی سیب رنده و یا حتی استویا برترین گزینه ها هستند.
منبع: کتاب کاله