8 توصیه برای افزایش توانایی حرف زدن در جمع

به گزارش وبلاگ شخصی من، مهارت حرف زدن در جمع را با افزایش اعتماد به نفس، تغییر نگرش در خصوص حرف زدن، کمال گرا نبودن، تقویت مهارت های ارتباطی و... در خود تقویت کنید.

8 توصیه برای افزایش توانایی حرف زدن در جمع

حرف زدن در جمع و برقراری ارتباط با دیگران حتی در مهمانی های خودمانی و دورهمی های محبت آمیز برای بعضی از افراد یه معضل همیشگی است. اگر مهارت صحبت کردن در جمع را در خودتان تقویت کنید مطمئنا روابط اجتماعی پیروز تری خواهید داشت و بین دوستان و آشنایانتان محبوب تر و جذاب تر از قبل خواهید بود. با پیشنهادات ما همراه شوید.

راهکارهای تقویت مهارت حرف زدن در جمع

1- نگرش خود را نسبت به حرف زدن تغییر دهید

مهمترین نکته ای که در خصوص حرف زدن در جمع باید به آن توجه کنید این است که نگرشتان به حرف زدن را تغییر دهید. برخلاف آنچه که به ما یاد داده شده است، صرفا مخاطب بودن بهتر از گوینده بودن نیست. برای صحبت کردن ارزش قائل شوید و سعی کنید این توانایی را در خود افزایش دهید. نگرش منفی به حرف زدن باعث می گردد تا زمانی که اعتماد به نفس لازم برای اظهار نظر نداریم یا وقتی حوصله نداریم در بعضی مباحث شرکت کنیم، خود را اینگونه توجیه کنیم: کم گوی و گزیده گوی چون در...! و این راه فراری است تا همچنان در صحبت کردن و اظهار نظر کردن ناتوان بمانیم.

2- عجله نکنید

هنگام حرف زدن در جمع عجله نکنید. به خودتان فرصت بدهید تا کلمات مناسبی پیدا نموده و با آرامش آنچه در ذهن دارید را شرح بدهید. نگران به سرانجام رساندن کلامتان نباشید. هنگامی که اشخاص در خصوص آنچه می گویند نامطمئن و عصبی هستند، تمایل به سریع صحبت کردن دارند. شمرده تر صحبت کردن نه تنها باعث می گردد که مستمعین درک بهتری از گفته های شما داشته باشند، بلکه علائم اعتماد به نفس و خویشتن داری نیز در لحن شما نمود پیدا خواهد نمود.

3- حرف زدن یک هنر و امتیاز است

رسا و بلند صحبت کردن و کلمات را درست و کامل ادا کردن نه تنها ایرادی ندارد که یک عامل مهم در برقراری ارتباط می باشد. اینکه ما بتوانیم در جمع حرف بزنیم و دیگران را هم به حرف بیاوریم می تواند به روابط اجتماعی ما یاری نموده و ما را بین اطرافیانمان محبوب کند. وقتی وارد یک جمع می شوید وظیفه خودتان بدانید که با حرف زدن در جمع یخ جمع را بشکنید. این باعث می گردد آنها بیشتر شما را دوست داشته باشند.

4- مهارت برقراری ارتباط را یاد بگیرید

سعی کنید مهارت های ارتباطی را یاد بگیرید و آن را خودتان تقویت کنید. از جمله این مهارت ها عبارتند از:

  • خودتان را با آهنگ صدا و حالت بدن فرد مقابل هماهنگ کنید.
  • در مقابل دیگران حالت تدافعی نگیرید.
  • خوب گوش کنید و توانایی درک منظور دیگران را در خودتان تقویت کنید.
  • مهارت های لازم برای افزایش هوش هیجانی را بیاموزید.
  • در هنگام گفت و گو سوالاتی بپرسید که کوتاه جواب نباشد و بتوان با آن گفت و گو را ادامه داد.
  • خودتان نیز به سوال ها پاسخ های طولانی بدهید.

با تمرین و تکرار می توانید این موارد را به عادت و سبک زندگی خود تبدیل کنید.

5- با کلمات دوست شوید

یاد بگیرید که فکر و احساستان را به کلمه تبدیل کنید. برای کلمات ارزش قائل شوید. اجازه ندهید کلمات در ذهنتان کمرنگ شوند. از نظر علمی ثابت شده است که هر چه بیشتر حرف بزنید احتمال اینکه به آلزایمر مبتلا شوید کاهش می یابد. در خصوص کلمات، مترادف ها و متضادهایشان فکر کنید. اگر مطلب جالبی خوانید آن را بخاطر بسپارید تا به دیگران هم منتقل کنید. در واقع کوشش کنید با کلمه ها رابطه خوبی داشته باشید.

6- کمال گرا نباشید

گاهی اوقات علت حرف نزدن ما در جمع کمال گرایی ماست. همواره می خواهیم همه چیز بهترین باشد، کامل باشد. به همین علت در موقع حرف زدن در جمع تردید می کنیم تا مبادا مورد انتقاد یا تمسخر دیگران قرار بگیریم. به جای کمال گرا بودن می توانید فلسفه حداقل گرایی را امتحان کنید. یعنی به جای اینکه همواره به دنبال بهترین و کاملترین باشید به حداقل ها رضایت بدهید. شاید در ابتدا به نظر بیاید که این نگاه مانع پیشرفت ما گردد ولی وقتی که ما به دنبال بهترین هستیم مثلا وقتی می خواهیم حرفی که در جمع می زنیم کامل و بی عیب باشد احتمال اینکه هیچ چیزی نگویم بیشتر می گردد. اما اگر به حداقل آنچه که قرار است انجام بدهیم راضی باشیم جرئت مندی ما برای اقدام کردن افزایش پیدا می نماید. وقتی برای رسیدن به حداقل حرکت می کنید به خاطر احساس رضایت و آرامش در شما احتمالاً خیلی بیشتر آن هم به دست خواهید آورد.

7- فی البداهه صحبت کردن را تمرین کنید

هنگام حرف زدن در جمع در خصوص موضوعات مختلف حرف بزنید بدون اینکه از قبل در خصوصش فکر نموده باشید. شاید در ابتدا چیزی به ذهنتان نیا ید اما پس از مدتی با تمرین در این کار پیشرفت خواهید کرد و خواهید توانست که مطالب خیلی جالب و کاملی بیان کنید. از اشتباه کردن نترسید و اجازه ندهید قضاوت دیگران مانع حرکت شما گردد.

8- اعتماد به نفس خود را تقویت کنید

اعتماد به نفس واقعی به این معناست که ما مطمئن باشیم در هر موردی تمام کوشش خود را خواهیم کرد نه اینکه مطمئن باشیم در فلان کار مهارت کامل داریم. اعتماد به نفس در اقدام کردن و قدم برداشتن است. اگر قرار باشد صبر کنیم تا اعتماد به نفس کافی برای رسیدن به خواسته هایمان را به دست بیاوریم بعد اقدام کنیم احتمالاً باید تا ابد صبر کنیم.

اعتماد به نفس پایین مثل خیلی دیگر از عادت های بد ترک کردنش سخت است. اما همواره می توان تغییر کرد. با برداشتن اولین قدم ها حرکت را شروع کنید. قدم های کوچک شما را به اهداف عظیم می رساند. در لحظه زندگی کنید و به خداوند توکل داشته باشید تا اعتماد به نفس معنوی شما نیز بالا برود. اعتماد به نفس معنوی یعنی باور به اینکه هر جایی که هستید همان جایی است که باید باشید و همان جایی است که احتیاج دارید باشید.

چند نکته کاربردی در خصوص حرف زدن در جمع

  • سرعت صحبت کردن خود را با خواندن رشته طولانی از اعداد و نوشتن شان در هوا بسنجید. هرگاه توانستید تمام اعدادی که می خوانید را بنویسید، سرعتتان در حد مطلوبی قرار گرفته است.
  • در هنگام صحبت تنفس عمیق از ناحیه شکم داشته باشید. نفس عمیق آرامش بخش می تواند عمق صدای شما را بهبود بخشیده و یاری کند که اعتماد به نفس بیشتری از خود در لحنتان بروز دهید.
  • ایستادن یا صاف نشستن نه تنها به شما اجازه می دهد که بهتر تنفس کنید، بلکه در این حالت ها صدای شما قدرت و وضوح عالی تری خواهد داشت. اگر به اصطلاح قوز کنید، مقدار زیادی از قدرت بالقوه صدایتان بریده خواهد شد.
  • فریاد کشیدن های زیاد مثلا در هنگام تشویق تیم محبوبتان فشار زیادی به تارهای صوتی شما وارد نموده و صحبت کردن را برای شما سخت خواهد نمود.
  • آب بنوشید. پر آب نگاه داشتن سلول های بدن نیز می تواند به کیفیت صدای شما یاری کند.

گروه روانشناسی وبلاگ شخصی من

منبع: setare.com

به "8 توصیه برای افزایش توانایی حرف زدن در جمع" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "8 توصیه برای افزایش توانایی حرف زدن در جمع"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید