با نخوردن این غذا ها از ریزش مو جلوگیری کنید

به گزارش وبلاگ شخصی من، پژوهشگران ژاپنی در آنالیز نو خود دریافته اند که رژیم غذایی پرچرب و چاقی می تواند به نازک شدن مو و ریزش آن منجر گردد.

با نخوردن این غذا ها از ریزش مو جلوگیری کنید

به گزارش ایسنا به نقل از فلوریدا نیوز تایمز نوشت: این موضوع به خوبی تعیین شده که چاقی با بروز بسیاری از بیماری های انسان مرتبط است. بیماری های قلبی، دیابت و مسائلی از این دست در افراد چاق، بسیار شایع هستند.

با وجود این، هنوز کاملا تعیین نیست که چگونه شرایط اندام های بدن به خاطر چاقی مزمن، رو به وخامت می رود. گروهی از پژوهشگران دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی توکیو (TMDU) برای آنالیز تاثیر رژیم غذایی پرچرب یا چاقی ناشی از ژنتیک بر نازک شدن مو و ریزش آن، آزمایش هایی روی موش ها انجام داده اند. آن ها در این آزمایش نشان داده اند که چاقی می تواند به واسطه القای سیگنال های ویژه التهابی، به از بین رفتن سلول های بنیادی فولیکول مو (HFSCs) منجر گردد، از بازسازی فولیکول مو جلوگیری کند و نهایتا به ریزش مو بینجامد.

سلول های بنیادی فولیکول مو به صورت اتوماتیک همه چرخه های فولیکول مو را بازسازی می نمایند. این بخشی از فرآیندی است که امکان رشد مداوم را برای مو ها فراهم می نماید. با افزایش سن انسان، سلول های بنیادی فولیکول مو نمی توانند جای خود را پر نمایند؛ در نتیجه تعداد آن ها کاهش می یابد و مو ها نازک می شوند.

افراد دارای اضافه وزن، در معرض خطر ابتلا به آلوپسی آندروژنیک (androgenic alopecia) قرار می گیرند. اطلاعات کمی در خصوص تاثیر چاقی بر نازک شدن موها، نحوه تاثیرگذاری و مکانیسم مولکولی آن وجود دارد. پژوهشگران در این پروژه، چندین مکانیسم را برای حل کردن این مسائل شناسایی نموده اند.

هیرونوبو موریناگا (Hironobu Morinaga)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: یک رژیم غذایی پرچرب با از بین بردن سلول های بنیادی فولیکول مو، به نازک شدن مو ها منجر می گردد. بیان ژن سلول های بنیادی فولیکول مو، در موش ها مورد آنالیز نهاده شد. آنالیز ها نشان داد که سلول های بنیادی فولیکول مو، سرنوشت کراتینوسیت های (Keratinocytes) روی سطح پوست یا کراتینوسیت هایی را که هنگام فعال شدن، سبوم (sebum) ترشح می نمایند، تغییر می دهند. این موش ها، ریزش موی سریع تری را نشان دادند و فولیکول های موی آن ها هم کوچک تر بود.

سلول های بنیادی فولیکول مو پس از رژیم غذایی پرچرب طی چهار روز متوالی، استرس اکسیداتیو بیشتری را نشان دادند.

امی نیشیمورا (Emi Nishimura)، از پژوهشگران این پروژه گفت: بیان ژن سلول های بنیادی فولیکول مو در موش هایی که رژیم غذایی پرچرب داشتند، فعال سازی سیگنال دهی سیتوکین التهابی در سلول های بنیادی فولیکول مو را نشان داد.

این پژوهش، برای آنالیز تغییرات سرنوشت سلول و اختلال عملکرد بافت که می تواند پس از داشتن یک رژیم غذایی پرچرب یا چاقی ژنتیکی رخ دهد، جالب است و می تواند دریچه ای را به سوی پیشگیری و درمان در آینده باز کند.

این پژوهش، در مجله Nature به چاپ رسید.

منبع: فرارو

به "با نخوردن این غذا ها از ریزش مو جلوگیری کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با نخوردن این غذا ها از ریزش مو جلوگیری کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید