ترفندی عجیب برای خوشمزه کردن غذا ، بچه ها بدغذا را با رنگ ظرف به غذا خوردن تشویق کنید
به گزارش وبلاگ شخصی من، اگر بچه ها شما به غذای خاصی علاقه ندارند، ممکن است عوض کردن ظرفی را که غذا در آن سرو می گردد، به عنوان راهکار در نظر بگیرید. یک مطالعه نو نشان داده است که چگونه رنگ ظرف می تواند بر طعم غذایی که داخل آن است تاثیر بگذارد.
به گزارش وبلاگ شخصی من، تعریف معینی برای بدغذا بودن افراد وجود ندارد، اما دسته بندی این افراد به طور کلی می تواند شامل کسانی باشد که: رژیم غذایی محدودی دارند، از غذاهای خاصی بسیار بدشان می آید، احتیاج دارند که غذا به روش خاصی تهیه و درست گردد، با خوردن و امتحان کردن غذاهای نو مشکل دارند، و یا کسانی که معینات ذکر شده را یکجا دارند.
برای معین کردن تفاوت های رفتاری در غذاخوردن (و نه ذائقه آنها)، ابتدا حس چشایی آنها را با یک ترکیب بسیار تلخ سنجیده و سپس غذا برای هر دو گروه در کاسه های قرمز، آبی و سفید سرو شد. در حالی که افراد خوش غذا (یا به عبارتی خوش خوراک) اعلام کردند که طعم غذاها در ظروف رنگی مختلف تفاوتی نداشت، افرادی که بدغذا بودند گزارش دادند که طعم غذاها در ظروف با رنگ های مختلف تفاوت داشت.
تشویق بدغذاها با رنگ ظرف غذا
لورنزو استافورد، روانشناس دانشگاه پورتسموت در بریتانیا می گوید: این اطلاعات می تواند برای کسانی که سعی در توسعه تنوع غذایی شان دارند مفید باشد. مثلا اگر شما می خواهید شخص بدغذایی را تشویق کنید که سبزیجات بیشتری را بخورد که آن سبزیجات به خاطر تلخ بودن شان شناخته شده هستند، می توانید سعی کنید تا آنها را در بشقاب یا کاسه ای سرو کنید که شیرینی آن را افزایش می دهد.
چیپس سرکه نمکی را به همه شرکت نمایندگان در کاسه هایی با رنگ های مختلف دادند و از آنها خواستند تا طعم آنها را بر اساس اندازه مطلوب بودن، شوری و قوی بودن طعم رتبه بندی نمایند.
درحالی که به نظر نمی رسد که رنگ کاسه ها هیچ تاثیری بر قوی بودن طعم محتویات آن داشته باشد، اما در گزارش هایی که این دو گروه اعلام کردند تفاوت هایی وجود داشت. این تفاوت ها تنها از طرف کسانی بود که بدغذا هستند. از نظر آنها اسنک های کاسه های آبی و قرمز در مقایسه با اسنک های کاسه سفید شورتر بودند، و در عین حال اسنک های کاسه های قرمز در مقایسه با کاسه های دیگر کمتر خوشایند آنها بود.
تاثیر رنگ بسته بندی غذاها
در راستای مطالعات قبلی، محققان بر این باورند که بسته بندی هایی که شرکت نمایندگان با آنها آشنایی بیشتری دارند، ممکن است بر اعصاب چشایی آنها تاثیر بگذارد؛ در بریتانیا اسنک های نمکی در بسته بندی های آبی فروخته می شوند.
به گفته استافورد یادگیری اینکه چطور بتوانیم بر افرادی که برای خوردن طیف بیشتری از غذاها کوشش می نمایند تاثیر بگذاریم، می تواند به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی خود آن فرد و اطرافیانش تاثیرگذار باشد.
استافورد می گوید: داشتن رژیم های غذایی محدود می تواند منجر به سوءتغذیه گردد و مشکلاتی از جمله بیماری های قلبی، پوکی و ضعف استخوان و خرابی دندان ها را ایجاد کند. بعلاوه این مشکل هزینه های اجتماعی را نیز دربرخواهد داشت، زیرا به طور معمول افراد بدغذا هنگام غذا خوردن احساس فشار یا شرم می نمایند، و لحظات لذت بخش در بین اعضاء خانواده می تواند برای آنها به موقعیت های استرس زا، نگران نماینده و پرتنش تبدیل گردد.
تحقیقاتی که در گذشته اجرا شده نشان می دهند که افراد بدغذا می توانند خود را به 20 ماده غذایی محدود نمایند. از آنجایی که برای سلامت کامل احتیاج است که مواد غذایی زیادی در رژیم غذایی مان باشد، این موضوع می تواند بر سلامت این افراد تاثیر منفی بگذارد.
در ابتدا ممکن است این موضوع عجیب به نظر برسد که چطور رنگ کاسه می تواند بر طعم غذا تاثیر بگذارد، اما تحقیقات قبلی نشان داده بودند که چطور نورپردازی و موسیقی می تواند بر رفتارهای غذایی افراد تاثیر بگذارد. تمام حواس ما، از جمله حس چشایی به هم متصل هستند.
استافورد می گوید: به وسیله تحقیقات بیشتر می توانیم راه هایی برای یاری و تاثیر مثبت بر رژیم غذایی افراد و در نتیجه سلامت روانی و جسمی آنها پیدا کنیم.
منبع: همشهری آنلاین