جایگاه کشورهای مسلمان از نظر معادن سنگ آهن

به گزارش وبلاگ شخصی من، جایگاه کشورهای مسلمان از نظر معادن سنگ آهن : برای تولید مقاطع فولادی به مواد اولیه یا همان سنگ آهن نیاز داریم که در بسیاری از معادن ایران و حتی کشورهای مختلف تولید می شود. کشورهای متعددی دارای معادن سنگ آهن هستند و حتی کشور خودمان ایران هم از این قضیه مستثنی نیست! ایران ذخایر معادن زیادی دارند که برخی از آن ها به حدی بزرگ و غنی هستند که شاید با برخی از کشورها قابل مقایسه نباشند.

جایگاه کشورهای مسلمان از نظر معادن سنگ آهن

مقاطع فولادی به عنوان کالاهای استراتژیک در دنیا شناخته می شوند و اهمیت بالایی در اقتصاد دنیای دارند. کشور ایران را شاید بتوان برترین و مهم ترین منبع سنگ آهن دانست؛ اما تفاوت این ذخایر در کشور ما نسبت به سایر کشورهای مسلمان باعث شده که اندازه فراوری فراورده های حاصل شده از سنگ آهن در ایران یکی از عوامل در مشخص قیمت آهن آلات باشد. ایران با بسکمک از این کشورهای مسلمان همسایه است و این موضوع به مقدار ای اهمیت دارد که ما تصمیم گرفتیم در مورد معادن سنگ کشورهای مسلمان صحبتی با هم داشته باشیم. با معرفی بزرگ ترین مراکز سنگ آهن در این کشورها، نگاهی به شرایط استراتژیک آن ها خواهیم داشت. با ما همراه باشید.

جایگاه کشورهای مسلمان از نظر معادن سنگ آهن چیست ؟

در نظر داشته باشید که روابط این کشورها با یکدیگر و اندازه ذخایر معدنی آن ها می تواند بر قیمت فرآورده های حاصل از آن ها اهمیت به سزایی داشته باشد. بزرگ ترین معادن سنگ آهن در کشور برزیل هستند و بعد از آن می توان در رتبه دوم و سوم، استرالیا و آفریقا را نام برد. اما بااین حال سهم کشورهای مسلمان هم می توان در این جایگاه مشخص کرد بااینکه از کشورهایی مانند: برزیل و آفریقا بسیار کمتر است.

مشخص بزرگ ترین معادن سنگ آهن در کارخانه های فراوری نبشی کشورهای مسلمان برای ایران اهمیت بالایی دارد و این موضوع به دو دلیل است. یکی اینکه کشور ما مسلمان است و دیگری هم کشور ما در نزدیکی کشورهای مسلمان دیگر واقع شده است. به همین دلیل تجارت بین ما و دیگر کشورهای مسلمان می تواند برای ما اولویت باشد، اما باید ببینم که جایگاه این کشورها چگونه است و از نظر معادن سنگ آهن چه شرایطی دارند!

هند

کشور هند اولین جایگاه در میان معادن سنگ کشورهای مسلمان را دارد. این کشور با وجود معادن زیاد، برای تأمین نیاز صنایع فراوریی خود، سنگ آهن را از دیگر کشورها از طریق کارخانه های فراوری نبشی وارد می کند. معادن بی شماری در این کشور می توانید پیدا کنید که معروفیت دنیای دارند و حتی بسکمک از محصولات خود را به کشورهای دیگر صادر می کنند.

فراوری سنگ آهن در سال 2023 در کشور هند به 255 میلیون تن رسید. بزرگ ترین معادن سنگ آهن هند در شرق این کشور و در استان های اودیشا، چتیسگر، کارناتاکا و جارکند واقع شده است. شرکت های هندی بزرگی هم در زمینه استخراج سنگ آهن فعالیت دارند که از جمله مهم ترین آن ها باید به ام دی سی اشاره کرد که در استان کارناتاکار واقع شده است.

ایران

همان طور که در بالا هم گفته شد، ایران دارای معادن آهن بسکمک از جمله معدن سنگ آهن بافق، سنگ آهن گل گوهر، سنگ آهن چادرملو و سنگ آهن چغارت است. شاید نتوان این معادن را بزرگ ترین معادن در کل دنیا دانست، اما برخی از معادن ایران نسبت به سایر کشورهای دیگر غنی هستند.

همان طور که می دانید کارخانه های فراوریکننده مقاطع فولادی مانند کارخانه های فراوری نبشی بسکمک در ایران وجود دارد که هر یک محصولات را با ویژگی و استانداردهای مختلفی فراوری می کنند. همین موضوع باعث شده که سهم قابل توجهی از فراوریات فولادی ایران به بسکمک از کشورهای دیگر صادر شود. ایران محصولات خام معادن را به فرآورده های قابل استفاده تبدیل و از این طریق حتی صادر هم می کند.شرکت آهن آپ یکی از شرکت های پیشگام در زمینه فروش و بازرگانی آهن آلات می باشد جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت آهن آپ مراجعه کنید.

شرایط معادن سنگ آهن ایران

با اینکه در برخی از موارد کشور ما برای تأمین نیازهای داخلی، باید محصولات وارد شده از کشورهای دیگر را انتخاب کند؛ اما ایران دارای معادن سنگ آهن غنی است. همین موضوع باعث شده که حتی بتواند فراوری های فراوری شده از سنگ آهن را به بسکمک از کشورهای دیگر صادر کرد.

معادن سنگ آهن ایران مانند چغارت یکی از اصلی ترین و بزرگ ترین معادن ایران است که در یزد واقع شده. مواد اولیه شرکت ذوب آهن برای فراوری محصولات فولادی از همین معدن تأمین می شود. به غیراز این، معدن سنگ چادرملو در شمال شرقی یزد واقع شده و در فراوری بسکمک از مقاطع فولادی مانند: تیرآهن، پروفیل و نبشی استفاده می شود. حتی معدن سنگ گل گهر در سیرجان هم به عنوان یکی از بزرگ ترین معادن در خاورمیانه شناخته می شود. با وجود تمامی این معادن سنگ آهن، ایران جزء برترین فراوریکنندگان سنگ آهن شناخته نمی شود و در لیست بزرگ ترین معادن سنگ آهن دنیا هم نیست!

بهتر است این را هم بگوییم که قیمت سنگ آهن باتوجه به قیمت های دنیای، تحریم و بسکمک از مسائل مالی در کشور ما مشخص می شود. اگر نرخ های دنیای افزایش، داشته باشند، سنگ آهن هم در ایران دچار افزایش قیمت خواهد شد و این موضوع در قیمت آهن آلات مانند قیمت نبشی تأثیر مستقیمی دارد. بسکمک از فعالان حوزه فولاد در کشور معتقد بر این هستند که مواد اولیه در کشور باید برای نیازهای داخلی صرف شوند و با خروج مواد اولیه خام از کشور مخالف هستند.

قزاقستان

کشور قزاقستان سهم بسکمک از بازار فولاد دنیای را به خود اختصاص داده است. این کشور معادن زیادی دارد و معدن سنگ آهن در نزدیکی معدن سنگ کک و سنگ آهک وجود دارد. همین مسئله باعث شده که محصولات فراوریی این کشور نسبت به بسکمک از کشورهای دیگر قیمت پایین تری داشته باشند. طبق آمار 10 درصد (16.6 میلیارد تن) از کل ذخایر سنگ آهن دنیا در قزاقستان واقع شده است و در رتبه هشتم دنیای از نظر ذخایر آهن واقع شده است.

ترکیه

ترکیه از نظر معادن سنگ آهن یک کشور غنی محسوب می شود. جالب است بدانید که این کشور هشتمین فراوریکننده فولاد در دنیا است. برخی از عوامل باعث شده که بسکمک از صنایع فولادی این کشور، سنگ آهن موردنیاز خود را از کشورهای دیگر وارد کنند. از جمله مهم ترین این عوامل باید به عیار پایین آهن، هزینه های استخراج زیاد و… اشاره کرد.

بوسنی و هرزگوین

در میان معرفی معادن سنگ کشورهای مسلمان، باید از بوسنی و هرزگوین هم نام برد. این کشور در لیست بزرگ ترین معادن سنگ آهن جای دارد. حتی واردکننده بسکمک از مقاطع فولادی از جمله پروفیل است. بوسنی و هرزگوین دارای 21 معدن کشف شده آلومینیوم، کروم و آهن است و از این بابت کشور غنی محسوب می شود.

اندونزی

کشور اندونزی هم یکی از کشورهای مسلمان با ذخایر سنگ آهن فراوان است. این کشور در کنار معادن آهن، معادن طلا و مس بزرگی هم دارد. اندونزی یکی از تأمین کنندگان سنگ آهن چین است. از دیگر کشورهای خریدار سنگ آهن اندونزی باید به ژاپن و آفریقای جنوبی اشاره کرد.

مصر

آمار اندازه استخراج آهن در مصر هم به عنوان کشورهای مسلمان، بالا بوده است. از سال 2015 تا 2020 حدود 2 میلیون تن آهن از این کشور استخراج شده است. صنایع فولادی این کشور هم فعال است. در سال 2021 حدود 10 میلیون تن فولاد از مصر به کشورهای مختلف دنیا صادر شده است.

مالزی

کشور مالزی از نظرداشتن بزرگ ترین معادن سنگ، رتبه چهارم در کل دنیا را دارد. ارزان بودن قیمت سنگ آهن و نزدیکی این کشور به چین باعث شده که فرآورده های فولادی فراوری شده بخشی از نیاز کشور چین به آهن را تأمین کنند.

پاکستان

کشور پاکستان هم دارای معادن آهن زیادی هستند که زمان طولانی از بهره برداری آن ها نمی گذرد. عیار آهن های فراوری شده در پاکستان بسیار بالاست و همین موضوع به اقتصاد این کشور کمک زیادی کرده است. محصولات فولادی در کشور پاکستان بر اساس مزایده قیمت گذاری می شوند.

تونس

تونس در لیست 10 کشور برتر از نظر معادن سنگ قرار داد و دارای معادن بسیار غنی است. به همین دلیل هم نمی توان در این معرفی از این کشور چشم پوشی کرد. این کشور آفریقایی سالانه بخش زیادی از سنگ آهن استخراجی را به کشورهای دیگر صادر می کند.

سخن پایانی

در این متن درباره معرفی معادن سنگ کشورهای مسلمان صحبت کردیم. کشورهای نام برده شده به عنوان منبع اصلی سنگ آهن شناخته نمی شوند؛ اما منابع این کشورها باعث تأمین نیاز داخلی خواهد شد و حتی در بسکمک از موارد به صادرات مقاطع فولادی هم منجر می شود. جالب است بدانید که کشف نو منابع سنگ آهن باعث نوسانات قیمت آهن آلات خواهد شد؛ زیرا با کاهش معادن سنگ، قیمت فرآورده های ساختمان و آهن آلات بالاتر خواهد رفت و کشف یک معدن نو، می تواند باعث افت قیمت ها شود.

چقدر می پسندید؟

منبع: اتاق

به "جایگاه کشورهای مسلمان از نظر معادن سنگ آهن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جایگاه کشورهای مسلمان از نظر معادن سنگ آهن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید