طرز تهیه آش سماق تویسرکان؛ غذای لذیذ و خوشمزه
به گزارش وبلاگ شخصی من، آش سماق یکی از آش های بسیار قدیمی ایرانی است که اصالت آن مربوط به شهر تویسرکان و
همدان بوده و قدمتی 300 ساله دارد.
در این آش از چغندر و سماق استفاده شده که همین امر باعث می گردد که این آش بسیار مقوی باشد.
آش سماق یک وعده غذایی کامل و مناسب فصول سرد سال است. در این بخش ما به شما طرز تهیه این آش را آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه آش سماق تویسرکان
زمان پخت: 60
گردو (خردشده): یک دوم پیمانه
نمک و زردچوبه: به اندازه لازم
بلغور: 2 پیمانه
شکر: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
روغن مایع: 3 قاشق غذاخوری
پیاز: یک عدد درشت
لوبیا قرمز: یک چهارم پیمانه
عدس ریز: یک چهارم پیمانه
چغندر معمولی: 2 عدد میانه
سماق: 150 گرم
سیر: 2 حبه
طرز تهیه آش سماق تویسرکان
برای تهیه آش سماق باید حبوبات را شسته و چند ساعت بخیسانید و سپس با سیر و یک و نیم لیتر آب آن را بپزید.
بعد از اینکه یک ساعت و نیم گذشت و حبوبات پختند، باید پیاز را خرد نموده و با کمی زردچوبه درون کمی روغن تفت دهید.
وقتی که پیاز ها سبک و طلایی رنگ شدند آن ها را داخل آش خود بریزید و اندازهی هم چغندر و گردو داخل آش اضافه کنید.
سپس سماق را با آب سرد شسته و داخل 5 لیوان آب گرم بریزید و روی شعله گاز بگذارید تا به جوش برسد و پنج دقیقه بجوشد.
پس از آن سماق را از روی شعله گاز برداشته و آن را صاف کنید و شکر را با آب صاف نموده سماق، ترکیب نموده و 15 دقیقه قبل از اینکه آش را بکشید روی آن بریزید.
منبع: گردشبان