طرز تهیه سالاد اندونزی؛ ساده و مناسب مهمانی
به گزارش وبلاگ شخصی من، سالاد اندونزی یکی از انواع سالادهای محبوب در ایران است که به عنوان پیش غذا یا حتی غذای اصلی مورد استفاده قرار می گیرد. واژه (Salad) در زبان فرانسوی ریشه در کلمه ای لاتین با عنوان (Salata) به معنی شور و نمکی و نمک اندود دارد. در بیش از دو هزار سال پیش، ایرانی ها بر روی سبزیجاتی مانند کاهو، روغن و سرکه می ریختند و آن را میل می کردند،که به وسیله جنگ های ایران و روم این رسم به اروپا رفته و در آنجا دچار تحولات و تغییراتی شد. با آغاز قرن بیستم و صنعتی شدن کشورها و روند رو به رشد مصرف غذاهای آماده، سالاد نیز به همین ترتیب وارد سبد غذایی مردم دنیا شد. هرچند در ابتدا این کار از آمریکا آغاز شد اما امروزه در سراسر دنیا، سالاد به صورت تجاری در سوپرمارکت ها به فروش می رسد. با جا افتادن سالاد در میان عامه مردم اکنون حتی در بعضی رستوران ها و هتل ها، جایی به نام سالاد بار (salad bar) دارند که در آن انواع سالاد برای سرو کردن به مشتریان عرضه می گردد.
مواد مورد احتیاج برای سالاد اندونزی
مواد لازم | مقدار |
کلم قرمز | یک فنجان |
کلم سفید | دو فنجان |
هویج | دو عدد میانه |
نخودفرنگی | 1/4 فنجان |
خیارشور | 4 عدد میانه |
ژامبون | نصف فنجان |
ذرت | 1/4 فنجان |
سس مایونز | نصف فنجان |
نمک | به مقدار مورد احتیاج |
آبلیمو | به مقدار مورد احتیاج |
پودر فلفل قرمز | به مقدار مورد احتیاج |
سرکه | به مقدار مورد احتیاج |
طرز تهیه سالاد اندونزی
- برای تهیه سالاد اندونزی ابتدا هویج ها را آب پز یا بخارپز کنید -به مقدار ای که زمانی که جویده می شوند فقط کم تر از حالت خام سفت باشند و نرم نرم نشوند- و به صورت خلال های بسیار نازک خرد کنید و کنار بگذارید.
- سپس کلم قرمز و کلم سفید را به صورت رشته های نازک و یکدست خرد کنید.
- سپس خیارشورها را به صورت ورقه های نازک خرد نموده و آب اضافی آن را بگیرید تا سالادتان را خراب نکند.
- ژامبون ها را به صورت رشته های نازک خرد نموده و به همراه سایر مواد در یک کاسه بزرگ بریزید.
- در این مرحله آب اضافی کنسرو نخود فرنگی و ذرت را بگیرید و سپس به مواد دیگر در ظرف اضافه کنید.
- در این مرحله همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
- چند قاشق سس مایونز را با کمی نمک، فلفل سیاه و آبلیمو در ظرف کوچکی بریزید و سپس سس مایونز را با کمی سرکه رقیق کنید و روی سالاد بریزید و خوب هم بزنید تا به تمام قسمت های سالاد برسد.
نکته: اگر قصد دارید سالادی رژیمی تهیه کنید از مرحله اضافه کردن سس گذر کنید یا از سس های رژیمی با حداقل چربی بهره ببرید.
حالا سالاد شما تقریبا آماده است، آن را در ظرف مورد نظر برای سرو بریزید و روی آن را با سلفون آشپزخانه بپوشانید. در نهایت ظرف سالاد را به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا سس کاملا جذب مواد سالاد گردد.
سالاد اندونزی شما آماده است، نوش جان!
مقدار کالری و ارزش غذایی سالاد اندونزی
ارزش غذایی سالاد اندونزی برای هر 200 گرم از این سالاد خوشمزه حدود 300 کالری است که شامل 50 گرم کربوهیدرات، ویتامین آ، سی و فیبر بسیار بالایی است.
سالاد اندونزی رژیمی
اگر در رژیم کاهش وزن هستید و مدام دنبال کم کردن کالری مواد غذایی هستید و در عین حال سالاد اندونزی دوست دارید؛ پیشنهاد وبلاگ شخصی من مگ برای شما استفاده از سس های رژیمی و کم کالری، سس ماست و استفاده از سینه مرغ ریش شده به جای ژامبون است.
سرو سالاد اندونزی
برای سرو سالاد اندونزی می توانید از سبزیجات خشک یا تازه بهره ببرید. یکی از محبوب ترین سبزیجات که هم به صورت تازه و هم به صورت خشک در سرو انواع سالاد قابل استفاده است و هواداران زیادی دارد، شوید است. از شوید تازه درون سالاد و شوید خشک برای تزئین آن بهره بگیرید.
جعفری و ریحان تازه دو گزینه دیگر برای سرو زیبا و مخصوص مهمانی شما هستند. ساقه های تازه خرد شده کرفس هم انتخاب خوبی برای تزئین سالاد شما هستند.
اگر تمایل دارید سالاد اندونزی را به عنوان یک وعده غذایی کامل مصرف کنید، پیشنهاد می کنیم یک تخم مرغ آبپز به آن اضافه نموده و یک غذا با ارزش غذایی بالا و خوشمزه نوش جان کنید.
طبع سالاد اندونزی
همانطور که آگاه هستید مواد اولیه سالاد اندونزی اغلب دارای طبع سرد هستند برای اصلاح کردن طبع این سالاد خوشمزه می توانید در صورت تمایل از پودر سیر، پودر ساقه سیر و یا کشمش پلویی بهره ببرید.
سخن آخر
سالاد اندونزی یک به عنوان یک سالاد معروف و مجلسی برترین گزینه برای برای مهمانی های خاص شما است. طرز تهیه آسانی دارد و به راحتی با در دسترس ترین مواد اولیه می توانید آن را درست کنید. در این مطلب آموزش این سالاد پر هوادار را مرحله به مرحله آموزش دادیم و در نهایت نکته هایی را برای سرو بهتر این سالاد ذکر کردیم.
منبع: badrfood
منبع: دیجیکالا مگ