11 غذای سرطان زا که نباید بخورید!

به گزارش وبلاگ شخصی من، خبرنگاران - ترجمه از صدف حقیقت: حتما خوب می دانید که داشتن رژیم غذایی سالم یکی از مهمترین اقداماتی است که برای کاهش ابتلا به سرطان می توان انجام داد. برای محافظت از سلامت بدن، مواد غذایی سرطان زا را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

11 غذای سرطان زا که نباید بخورید!

در ادامه این مطلب با 11 ماده غذایی سرطان زا آشنا می شوید که باید هر چه سریعتر مصرف آن ها را به طور کامل قطع کنید. خوشبختانه بعضی از این موارد در صورتی که با روش متفاوتی پخته شوند، خطری برای سلامتی به وجود نمی آورند. ولی باقی آن ها ارزش غذایی ندارند و مصرفشان باید محدود شود. نخوردن مواد غذایی محبوب کار ساده ای نیست، ولی با کمی اقتدار و تصمیم جدی می توانید راهی نو را پیش بگیرید.

1- غذای رژیمی

شاید باورتان نشود، ولی بسیاری از مواد غذایی آماده که با نام غذای سالم و رژیمی به فروش می رسند، سرطان زا هستند. زمانی که چربی ماده غذایی به صورت طبیعی حذف شود، ماده به جای مانده طعم چندان خوبی ندارد. پس فراوری نمایندگان مواد غذایی بعد از این مرحله شیرین نماینده های مصنوعی و سدیم را جایگزین چربی می نمایند.

این اقدام نه تنها باعث نمی شود فرد مصرف نماینده غذای کم چربی مصرف کند، بلکه اندازه زیادی ماده سرطان زا را وارد بدن خود می نماید. در حقیقت بسیاری از خوراکی های بسته بندی شده حاوی مواد افزودنی هستند که یا اعتیاد به وجود می آورند و یا متاسفانه منجر به مرگ می شوند. برای کاهش وزن بهتر است از مواد غذایی کاملی مانند میوه و سبزیجات به جای مواد رژیمی تقلبی بهره ببرید. با مصرف این خوراکی های سالم از چربی و قند سالم، از عناصر ضروری رژیم غذایی که به اندازه متعادل وجود دارند، لذت می برید.

2- نوشابه های گازدار

بله، باید مصرف سودا و نوشابه های گازدار را هم کنار بگذارید. این نوشیدنی هیچ ارزش غذایی ندارد و فقط اندازه زیادی قند وارد بدن شما می نماید. بدتر آنکه نوع قند یافت شده در نوشابه های گازدار از نوع شربت ذرت پر فروکتوز است. این ماده نوع بسیار غلیظ شده قند است و تجزیه آن برای بدن به سختی انجام می شود. این قند درون کبد باقی می ماند و احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

کولا یا نوشابه سیاه نیز یکی از نوشابه های گازدار خطرناک است که علاوه بر قند ذکر شده، نوعی رنگ مصنوعی دارد که حاوی ماده سرطان زای شیمیایی 4-MEI است. نوشیدن نوشابه های گازدار را کنار بگذارید و به جای آن به سراغ نوشیدن چای سیاه با طعم عسل یا آب میوه های طبیعی بروید.

3- آرد سفید تصفیه شده

تصور نکنید که با نخریدن نان سفید دیگر از این ماده دوری نموده اید. آرد سفید تصفیه شده در بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده از ماکارونی و نان گرفته تا کیک و شیرینی وجود دارد. مشکل اینجاست که آرد سفید هر ذره از مواد با ارزش گندم را در حین عمل فرآوری از دست داده و در مرحله آخر با جریان زیاد گاز کلر به رنگ سفید با بافت ملایم در آمده است.

مصرف زیاد آرد سفید تصفیه شده احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. به جای استفاده از نان سفید به سراغ نان های غله کامل بروید و به جای ماکارونی از برنج قهوه ای و کینوا بهره ببرید. اگر بخواهید خودتان در خانه نان بپزید، قطعا نتیجه سالمتری بر جای می گذارید.

4- چیپس سیب زمینی

حقیقتا چیپس بسیار خوشمزه است، ولی اندازه زیادی اسید چرب ترانس، نمک، مواد نگهدارنده و نوعی ماده سرطان زای شناخته شده به نام آکریلامید دارد. این ماده سرطان زا در هر ماده غذایی که در درجه حرارت بالا گرمادهی شده و به صورت چیپس در می آید، یافت می شود چرا که این خوارکی ها در روغن داغ در حال سوختن سرخ می شوند. خوشبختانه گزینه های شور و ترد سالمتری در دسترس هستند. بعضی از بیسکوییت و کراکر ها به علت اینکه درون فر پخته می شوند و سرخ نمی شوند، انتخاب بهتری هستند. ذرت بو داده هم به علت اینکه از دانه غله کامل تهیه شده گزینه مناسبی است، به شرط آنکه در خوردن آن زیاده روی نکنید.

5- روغن های هیدروژنه

شاید تصور کنید که روغن های گیاهی و نباتی سالم تر هستند. باید بدانید که در واقع این روغن ها به صورت طبیعی از درون گیاه خارج نمی شوند، بلکه به صورت شیمیایی و طی فرآیندی به نام هیدروژنه کردن به دست می آیند. روغن های هیدروژنه حاوی اندازه زیادی اسید چرب امگا 3 هستند و مصرف اندازه زیاد آن باعث افزایش احتمال بروز سرطان می شود.

بسیاری از محصولات پخته شده تجاری با استفاده از روغن های هیدروژنه فراوری می شوند. برای آشپزی در خانه از روغن زیتون، سویا و کانولا بهره ببرید. برای سلامت بیشتر می توانید انواع شیرینی، کیک و حتی نان را درون خانه آماده کنید یا برای خرید در فروشگاه ها به برچسب روی خوراکی ها و مواد تشکیل آن ها بیشتر دقت کنید.

6- مارگارین

مارگارین به عنوان جایگزین کره، گزینه بدتری به شمار می رود. به علت اینکه این ماده از روغن های گیاهی ساخته شده، سرشار از اسید چرب ترانس است. مارگارین احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد، زیرا در فرآیند فراوری آن، روغن ها در درجه حرارت بالایی گرمادهی می شود که موجب فراوری مواد شیمیایی خطرناک لیسیدول و 3-MCPD می شود. زمانی که این مواد شیمیایی هضم می شوند، سم خطرناکی را درون بدن آزاد می نمایند. بهتر است همان کره را مصرف کنید، ولی در مصرف حجم آن بی گدار به آب نزنید.

7- گوشت قرمز کبابی یا فرآوری شده

گوشت قرمز منبع غنی پروتئین محسوب می شود، ولی اندازه زیادی هم اسید چرب اشباع شده دارد. مصرف این ماده خوراکی باید به صورت محدود صورت بگیرد و در حین مصرف، به طبخ و نحوه آماده سازی آن دقت شود. زمانی که گوشت را کباب می کنید، لکه های سیاه و زغالی روی گوشت کبابی نشانه واضحی از حضور ماده آکریلامید است، این ماده سرطان زا در اثر حرارت بالا به وجود می آید. بر اساس بعضی از مطالعات، گوشت زغالی سرطان لوز المعده را تا 60 درصد افزایش می دهد!

گوشت های کنسروی و فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس و مانند آن هم به علت نحوه فراوریشان خطرناک هستند. مواد شیمیایی سرطان زا مانند نیتریت و نیترات برای ماندگاری بیشتر گوشت استفاده می شود، ولی برای بدن مضر هستند. حتی دودی کردن گوشت هم نوعی متد خطرناک برای محافظت و عمر بیشتر آن است.

8- پاپ کورن مایکروویوی

آماده کردن پاپ کورن در مایکروویو بسیار ساده است، ولی باید بدانید که پاکت های آماده آن واقعا سمی هستند. این پاکت ها با ماده شیمیایی به نام PFOA که عامل سرطان است، پوشش دهی شده اند. کره استفاده شده در این ذرت که برای طعم دهی به کار می رود نیز به نوعی خطرناک بوده و حاوی ماده شیمیایی به نام دی استیل است. برای آماده کردن ذرت می توانید دانه های تازه و سالم را به صورت باز خریداری نموده و با روغن زیتون و سبزیجات معطر طعمدار کنید.

9- مواد غذایی کنسروی خصوصا گوجه فرنگی

معمولا سبزیجات زمانی که به صورت کنسروی نگهداری می شوند، مواد مغذی کمتری نسبت به انواع تازه یا حتی فریز شده دارند و علت آن هم اندازه زیاد سدیمی است که در فرآیند محافظت و نگهداری به کنسرو اضافه شده است. میوه های کنسروی در شربت ذرت فروکتوزی نگهداری می شوند. ولی این نکته علت ممنوعیت توصیه شده در مصرف کنسرو ها نیست. مشکل واقعی خود قوطی ها هستند. این قوطی ها با ماده شیمیایی به نام بیسفنول ای یا BPA پوشش دهی شده اند. BPA به عنوان بازدارنده هورمونی شناخته می شود و با سرطان نیز در ارتباط است. هیچ راهی وجود ندارد که این ماده شیمیایی درون ماده غذایی داخل قوطی کنسرو وارد نشود، ولی در رابطه با غذا های اسیدی مانند گوجه فرنگی تاثیر آن بیشتر می شود. بهتر است از کنسرو استفاده نکنید مگر اینکه برچسب عاری از BPA روی آن وجود داشته باشد.

10- ماهی سالمون پرورشی

ماهی سالمون وحشی زندگی سالمتری دارد و قادر است از هر غذایی که دوست دارد، لذت ببرد. غذای این ماهی ها زمانی که کوچک هستند شامل زئوپلانکتون و بی مهرگان کوچک بوده و زمانی که بزرگتر می شوند از شاه ماهی و ماهی کریل تغذیه می نمایند. در حالی که ماهی سالمون پرورشی معمولا با ترکیبی از ماهی های مختلف، غذای گیاهی و آنتی بیوتیک ها تغذیه می شوند.

سالمون وحشی در اثر تغذیه ای که دارد، به طور طبیعی صورتی رنگ است، ولی پرورش دهنده های ماهی سالمون رنگ صورتی را به غذای آن ها اضافه می نمایند تا ظاهر طبیعی داشته باشند. نتیجه نهایی نوعی ماهی پرورشی سرشار از ماده سرطان زای PCB، دی اکسین و جیوه است. این ماهی بعلاوه اسید چرب امگا 3 کمتری برای سلامت قلب دارد. به یاد داشته باشید که همواره ماهی سالمون وحشی خریداری کنید تا هم طعم بهتری داشته باشد و هم مواد غذایی مورد انتظار را به بدن شما برساند.

11- میوه و سبزیجات غیر ارگانیک

محصولات ارگانیک قیمت بالاتری نسبت به محصولات دیگر دارند. علت ترجیح استفاده از انواع میوه وسبزیجات ارگانیک این است که اغلب کشاورزان از سموم و کود های شیمیایی مختلفی در حین پرورش گیاهان استفاده می نمایند که برای سلامت بدن مضر است. برای مثال علف کش آترازین باعث رشد تومور و اختلالات فراوری مثلی می شود. برای کاهش مصرف مواد شیمیایی سرطان زا از محصولات ارگانیک بهره ببرید تا بتوانید سلامت بیشتر و عمر طولانی تری به خود ببخشید.

منیع: organicwelcome

پ

منبع: برترین ها

به "11 غذای سرطان زا که نباید بخورید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "11 غذای سرطان زا که نباید بخورید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید