طرز تهیه کیک اسفنجی در قابلمه ، ساده، خوشمزه با پف زیاد

به گزارش وبلاگ شخصی من، یکی از موانعی که باعث می گردد خیلی از افراد بی خیال پخت کیک اسفنجی شوند، نبود فر یا دیگر تجهیزات است. اما واقعیت این است که کیک اسفنجی را می توانید در قابلمه هم بپزید. شاید الان این سوال به فکر تان بیاید که آیا این کیک اسفنجی به خوبی کیک اسفنجی در توستر یا فر، پف خواهد نمود؟ بله! اگر جزئیات و فوت وفن های طرز تهیه کیک اسفنجی در قابلمه را آنطور که در ادامه می گوییم رعایت کنید، حتما یک کیک اسفنجی خاص خواهید داشت.

طرز تهیه کیک اسفنجی در قابلمه ، ساده، خوشمزه با پف زیاد

مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی در قابلمه

  • زرده تخم مرغ چهار عدد
  • شکر یک سوم پیمانه
  • وانیل یک قاشق چای خوری
  • روغن یک چهارم فنجان
  • آرد همه منظوره یک فنجان
  • بیکینگ پودر یک و یک دوم قاشق چای خوری
  • نمک یک دوم قاشق چای خوری
  • آب یک سوم فنجان

مواد لازم برای تهیه مرنگ

  • سفیده تخم مرغ چهار عدد
  • شکر یک سوم پیمانه

طرز تهیه کیک اسفنجی در قابلمه

1. آماده و چرب کردن قالب

در اولین مرحله از طرز تهیه کیک اسفنجی قالب مناسبی انتخاب و آن را با کاغذ روغنی بپوشانید، سپس داخل آن را با یاری اسپری روغن چرب کنید. بعد از چرب کردن قالب، آن را کنار بگذارید و دیگر مراحل پخت کیک را انجام دهید.

نکته

کناره های قالب کیک را خوب چرب کنید تا مایه کیک به کناره های آن نچسبد.

2. مخلوط کردن زرده تخم مرغ و شکر

در طرز تهیه کیک اسفنجی در قابلمه، شکر و زرده های تخم مرغ را در یک کاسه بزرگ خوب با هم زن بزنید. در ادامه روغن و وانیل را هم اضافه کنید و بار دیگر با یاری هم زن آنقدر بزنید که رنگ زرد آن کمرنگ گردد. در ادامه روغن و وانیل و آب را در چند مرحله به مایه اضافه کنید و با دور تند هم زن، سریع زرده ها را بزنید تا سفت نشوند.

3. اضافه کردن آرد

آرد را به همراه بیکینگ پودر و نمک، دو تا سه بار الک نموده و به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه کنید.

چند نکته در مورد الک کردن آرد

  • احتیاج است که دو تا سه بار آرد و بیکینگ پودر را برای پخت کیکی اسفنجی الک کنید.
  • الک کردن آرد به گلوله گلوله نشدن مایه کیک تان یاری می نماید.
  • بعد از اضافه کردن آرد و بیکینگ پودر باید مواد را آنقدر هم بزنید که توده ای باقی نماند.

4. آماده کردن مرنگ

برای آماده کردن مرنگ، سفیده ها را به همراه شکر داخل یک کاسه ریخته و با هم زن به خوبی آن ها را بزنید. حال در ادامه سفیده زده شده را طی سه مرحله به مخلوط زرده تخم مرغ و شکر اضافه نموده و دوباره با هم زن بزنید.

در سرانجام مایه کیک را درون قالب ریخته و روی آن را با فویل بپوشانید. با چاقو یک شکاف کوچک روی فویل ایجاد کنید تا کیک حالت خمیری به خود نگیرد.

نکته

در صورت استفاده از غذاساز برای زدن سفیده تخم مرغ، آن را با دور ملایم بزنید تا کیک اسفنجی لطیفی داشته باشید.

5. آماده کردن قابلمه

قابلمه ای بزرگتر از قالب کیک خود انتخاب کنید و مقداری آب درون آن بریزید.در ادامه پایه ای فلزی درون قابلمه قرار دهید تا قالب کیک را روی آن بگذارید. اجازه دهید کیک در قابلمه مدت 40 تا 45 دقیقه بپزد.

در سرانجام سیخ چوبی را در میانه کیک فرو کنید و در صورت تمیز بیرون آمدن، کاغذ روغنی آن را بردارید. در نهایت اجازه دهید که خنک گردد تا بتوانید آن را تزئین کنید.

کیک اسفنجی شما به همین راحتی آماده شد، نوش جانتان!

فوت و فن های آماده کردن قابلمه برای کیک اسفنجی قابلمه ای

  • آب درون قابلمه نباید خیلی کم باشد که سریع بخار و تمام گردد.
  • به میزان ای درون قابلمه آب بریزید که روی قالب را نگیرد و آب داخل مایه کیک نرود.
  • حرارت را کم کنید و در صورت احتیاج از شعله پخش کن هم می توانید بهره ببرید.
  • پایه فلزی در پخت کیک اسفنجی با قابلمه نقش محافظ را دارد و باعث می گردد آب درون قالب نفوذ نمی نماید.
  • در صورت نداشتن پایه فلزی از فنجان یا یک وسیله سوراخ دار مانند آبکش یا الک هم می توانید بهره ببرید، این به خلاقیت و میزان قالب شما بستگی دارد.

در صورت نبود فر یا توستر، پخت کیک در قابلمه گزینه ای مناسب برای پخت کیک اسفنجی است.

نکاتی برای تهیه بهتر کیک اسفنجی

شما در این مطلب با روش دیگری از طرز تهیه کیک اسفنجی آشنا شدید، با این حال در ادامه به چند نکته کلیدی اشاره خواهیم کرد تا با دانستن آن پختی آسان تر را تجربه کنید. این ترفندها حتی در پخت کیک پرتقالی اسفنجی یا کیک شکلاتی هم به کارتان می آید.

روش های تزیین و سرو کیک اسفنجی

برای سرو و تزئین این کیک در میهمانی ها از میوه تازه بهره ببرید.

از لعاب آب مرکبات و پودر قند هم می توانید برای تزیین کیک اسفنجی بهره ببرید، کافی است پودر قند را با آب مرکبات خوب مخلوط کنید تا لعابی خوشمزه داشته باشید. این لعاب را می توانید بعد از سرد شدن کیک رویش بریزید.

خامه فرم گرفته و سس شکلاتی هم به شما در تزئین این کیک خوشمزه یاری می نماید. طرز تهیه سس شکلاتی برای روی کیک در کتاب کاله توضیح داده شده است.

یکی دیگر از گزینه های مناسب تزیین و سرو کیک اسفنجی استفاده از گاناش است. طرز تهیه گاناش شکلاتی را می توانید در کتاب کاله بخوانید.

روش های نگهداری کیک اسفنجی

کیک اسفنجی را می توانید یک هفته در دمای اتاق نگهداری کنید.

روش نگهداری کیک به دو صورت است؛ یا آن را در یک ظرف پلاستیکی درب بسته قرار دهید یا کامل دورش پلاستیک بپیچید تا هوا درون آن نفوذ نکند.

کیک اسفنجی را پس از خنک شدن کامل می توانید برای سه ماه در فریزر نگه داری کنید، به شرط آن که مراحل زیر را کامل انجام دهید:

  • 1. پلاستیک دور کیک را محکم تر بپیچید.
  • 2. روی آن فویل بپیچید.
  • 3. حالا کیک پیچیده شده را دوباره درون یک پلاستیک فریزر قرار دهید و با فشار دادن پلاستیک، هوای اضافه آن را بگیرید.
  • 4. در نهایت آن را در فریزر قرار دهید.

برای استفاده از این کیک فریزری آن را شب قبل از فریزر در آورید و در یخچال قرار دهید تا بتوانید طی یک هفته از آن بهره ببرید.

استفاده از گلاب در کیک اسفنجی

در صورت تمایل به استفاده از گلاب می توانید چند قاشق از آب مورد استفاده در تهیه کیک کم نموده و گلاب را جایگزین آن کنید.

برای آشنایی بیشتر با فوت و فن های پخت این کیک در کتاب کاله می توانید دستور کیک اسفنجی ساده را بخوانید تا جواب تمامی سوالات خود را پیدا کنید.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه کیک اسفنجی در قابلمه ، ساده، خوشمزه با پف زیاد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک اسفنجی در قابلمه ، ساده، خوشمزه با پف زیاد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید