فرهانیان: قانونی برای الزام پرداخت سود شرکت ها به وسیله سجام وجود ندارد!

به گزارش وبلاگ شخصی من، مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: در نیمه نخست سال 99 تعداد 36 شرکت مبلغی بالغ بر 13 هزار و 939 میلیارد ریال به وسیله سامانه سجام، سود مجامع خود را توزیع کردند.

فرهانیان: قانونی برای الزام پرداخت سود شرکت ها به وسیله سجام وجود ندارد!

به گزارش گروه مالی وبلاگ شخصی من، به موجب قانون سازمان بورس و اوراق بهادار تمامی افرادی که قصد فعالیت و سرمایه گذاری در بازار سرمایه را دارند ملزم به ثبت نام در سامانه سجام و طی کردن مراحل احراز هویت در این سامانه هستند. سامانه جامع اطلاعات مشتریان با عنوان سامانه سجام در سال 1397 به منظور ثبت و نگهداری اطلاعات فعالان بورس به وجود آمد.

برخی از مسئولان اعلام نموده بودند که این سامانه با ابتکار قوه قضاییه برای پیشگیری از جرم و صیانت از حقوق مردم و بیت المال راه اندازی شده است، اما تا به امروز قانونی برای موظف بودن شرکت ها در استفاده از این سامانه برای پرداخت سود های تقسیمی دیده نشده است.

با وجود راه اندازی سامانه سجام که در آن همه اطلاعات سهامداران کشور ثبت شده است انتظار می رود سازمان بورس با ملزم کردن شرکت ها به پرداخت سود از این سامانه بیش از پیش حمایت خود را از جامعه سهامداری کشور به تصویر بکشد، اما تا به امروز اقدامی در این خصوص انجام نشده است. در همین رابطه با سید محمدجواد فرهانیان مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت سپرده گذاری مرکزی به تبادل نظر پرداختیم.

سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) چه مزیتی برای سهامداران دارد؟

سجام نخستین سامانه e-KYC (شناسایی مشتری به روش الکترونیکی) در کشور است که در آن از فرم های کاغذی به کار نمی رود. در این سامانه اسناد هویتی مانند کپی مدارک از مشتریان اخذ نمی گردد و اطلاعات آن ها به صورت مکانیزه اعتبارسنجی و راستی آزمایی به ثبت می رسد.

در این سامانه مشتریان به روش های حضوری و الکترونیکی احراز هویت می شوند و به بازار سرمایه ورود می نمایند. علاوه بر اینکه این سامانه به عنوان نخستین سامانه جامع الکترونیکی مشتریان فرایند حضور در بازار سرمایه را از شیوه سنتی به الکترونیکی تغییر داده است، بیش از 20 میلیون و 500 هزار نفر فرآیند دریافت کد بورسی خود را نیز به وسیله انجام داده اند.

سامانه سجام پیش زمینه سرویس های دیگری بوده که تعدادی از آن ها در بازار سرمایه عملیاتی است. نمونه های شاخص آن مشاهده دارایی، ایجاد امکان دریافت گزارش های مختلف برای سهامداران، استفاده از میز خدمت آنلاین، دریافت گواهی سهام به صورت الکترونیکی و ... است که همه آن ها پیش از سجام با مراجعه حضوری امکان پذیر بود.

آیا ثبت نام در سامانه سجام الزامی است؟

در حال حاضر ثبت نام در سامانه سجام الزامی نیست، چراکه هم اکنون تعدادی از سهامداران قدیمی بازار سرمایه در این سامانه ثبت نام ننموده اند، اما معاملات خود را در بازار سرمایه انجام می دهند.

چشم انداز سجام را چطور ارزیابی می کنید و برنامه های آینده آن چیست؟

برنامه هایی برای توزیع یکپارچه سود تمام ناشران بورسی و فرابورسی و برگزاری مجمع عمومی الکترونیکی نیز با تکیه بر اطلاعات سجام طراحی شده است که حدودا تا یک سال آینده عملیاتی می گردد.

تا به امروز چه تعداد شرکت بورسی به وسیله اطلاعات سامانه سجام، اقدام به توزیع سود نموده اند؟

در نیمه نخست سال 99 تعداد 36 شرکت مبلغی بالغ بر 13 هزار و 939 میلیارد ریال به وسیله سامانه سجام، سود مجامع خود را توزیع کردند.

شرکت سپرده گذاری مرکزی برنامه ای برای ملزم کردن شرکت های فعال بورسی به پرداخت سود تقسیمی به وسیله سجام دارد؟

شرکت سپرده گذاری مرکزی در رابطه به فراهم کردن زیرساخت های این امر وظیفه دارد که به نحوه احسن انجام داده است. موضوع پرداخت سود تقسیمی تمام شرکت های فعالی بازار سرمایه به وسیله سامانه سجام باید از سوی مجلس و شورای عالی بورس ابلاغ و الزامی گردد.

طبق قانون تجارت، شرکت ها 8 ماه فرصت برای واریز سود مجامع به حساب سهامداران دارند و اگر در این بازه زمانی سهامدار اقدام به دریافت سود خود نکند، وجه حاصل در حساب شرکت ها باقی می ماند تا در زمان مراجعه مبلغ به آن ها پرداخت گردد.

منبع: رادار اقتصاد

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "فرهانیان: قانونی برای الزام پرداخت سود شرکت ها به وسیله سجام وجود ندارد!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فرهانیان: قانونی برای الزام پرداخت سود شرکت ها به وسیله سجام وجود ندارد!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید