چرا ماهی اینقدر گران است؟
به گزارش وبلاگ شخصی من، سید فرزاد افضلی با اشاره به افزایش قیمت نهاده های مورد احتیاج صنعت آبزی پروری، گفت: هزینه های فراوری از جمله تامین نهاده ها و کارگر افزایش پیدا نموده و فروش محصول با قیمت های قبلی برای فراوریکنندگان به صرفه نیست.

به گزارش ایسنا، افضلی ادامه داد: از آنجایی که بیشتر نهاده های مورد احتیاج صنعت آبزی پروری شامل تخم چشم زده، بچه ماهی، غذای ماهی و ... وارداتی هستند، لذا افزایش قیمت دلار به طور مستقیم روی قیمت تمام شده ماهی تاثیر می گذارد.
مدیرکل شیلات کرمانشاه با اشاره به نبود مرکز تکثیر ماهیان سردابی و گرمابی در استان، گفت: این موضوع نیز به نوبه خود سبب افزایش هزینه های فراوری ماهی در استان می گردد، چون فراوریکنندگان ناچار به وارد کردن بچه ماهی از دیگر استان ها هستند که این موضوع هزینه های زیادی به آن ها تحمیل می نماید.
افضلی در ادامه شبکه دلالی را هم در بالا رفتن قیمت ماهی در بازار بی تاثیر ندانست و گفت: برای اینکه محصولات شیلاتی از جمله ماهی به دست مصرف کننده برسد، چند دست جابجا می گردد و در واقع قیمتی که فراوریکننده برای محصولش دریافت می نماید بسیار پایین تر از آن چیزی است که محصول در بازار به فروش می رسد.
افضلی با بیان اینکه دست به دست شدن محصولات شیلاتی و دلال بازی ها موجب افزایش قیمت ماهی شده، گفت: از آنجایی که شبکه توزیع مناسبی برای محصولات شیلاتی وجود ندارد، این موضوع به افزایش قیمت ماهی در بازار دامن می زند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر همه کوشش مجموعه شیلات در سطح کشور و استان بر این است که با استفاده از ظرفیت اتحادیه ها و انجمن های فعال در این حوزه شبکه توزیع محصولات شیلاتی را مناسب سازی نموده و موجب حذف دلال بازی ها فراهم گردد.
افضلی اشاره ای هم به قیمت ماهی در بازار استان کرمانشاه داشت و گفت: سال جاری قیمت ماهی قزل آلا در استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته دو برابر شده است. سال گذشته همین وقت ها قیمت ماهی قزل آلا بین 30 تا 40 هزار تومان بود که هم اکنون بین 75 تا 80 هزار تومان در نوسان است.
وی ادامه داد: قیمت ماهیان گرمابی نیز در استان نسبت به سال گذشته بین یک تا یک و نیم برابر شده است.
منبع: فرارو