یک نمایشگاه حرفه ای برای کارجویان
به گزارش وبلاگ شخصی من، فارغ التحصیلی از دانشگاه با همه خوشی هایش، آغاز روبه رو شدن با یک نگرانی بزرگ برای بسیاری از جوان هاست: اشتغال. دانشجویان دیروز برای آنکه به بیکاران امروز تبدیل نشوند باید وارد فرایند بعضاً طولانی و طاقت فرسای یافتن شغل شوند؛ فرایندی که با آن آشنا نیستند و آمادگی آن را ندارند. نمایشگاه کار پاسخی به همین نیاز است.
به گزارش گروه اجتماعی وبلاگ شخصی من، سومین دوره نمایشگاه کار ایران امسال از 17 تا 19 بهمن، پنجشنبه تا شنبه، در مرکز نمایشگاهی بوستان مصاحبه از ساعت 9 صبح تا 18 بعد از ظهر برگزار خواهد شد.
در نمایشگاه امسال حدود 60 شرکت در حوزه های مخابرات و تلکام، فناوری اطلاعات، صنایع غذایی، داروسازی، نفت و گاز، صنایع برق، مشاوره مدیریت، تبلیغات، بیمه و بانک و... حضور خواهند داشت تا ضمن ارائه فرصت های شغلی موجود در شرکت، فرهنگ و ارزش های سازمانی خود را به کارجویان معرفی کنند.
از سوی دیگر نمایشگاه کار فرصتی است برای آنکه افراد جویای کار بتوانند با تعداد قابل توجهی از سازمان های معتبر کشور به صورت حضوری و بدون واسطه آشنا شوند و دغدغه های خود را در جهت شغلی و حرفه ای با آن ها در میان بگذارند و برای فرصت های شغلی موجود درخواست دهند.
تجربه 12 دوره ای
سابقه نمایشگاه کار در ایران به سال 90 برمی شود. در آن سال با الگوبرداری از کشور های پیشرفته که نمایشگاه کار را در دانشگاه های معتبر برگزار می کردند، اولین دوره ایرانی آن در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد تا سازمان ها بتوانند به جامعه هدف خود که فارغ التحصیلان جوان و بعضاً دانشجویان توانمند هستند، نزدیک تر باشند.
برای آنکه تصویری دقیق تر از ابعاد نمایشگاه به دست بیاوریم از آمار کمک می گیریم. بهمن سال گذشته در دومین نمایشگاه کار ایران قریب به 700 فرصت شغلی ارائه شد، حدود 13 هزار بازدیدکننده حضور یافتند و 69 هزار رزومه بین کارجو و کارفرما تبادل شد. در کمتر از چهار ماه پس از نمایشگاه 132 نفر در سازمان های حاضر استخدام شدند. این در حالی است که فرایند زمان بر بررسی رزومه ها و دعوت به مصاحبه معمولاً تا یک سال بعد از نمایشگاه ادامه می یابد.
برنامه ویژه امسال چیست؟
امسال به جذب و استخدام محدود نمی شویم، تجربه 12 دوره ای نمایشگاه کار نشان می دهد که بسکمک از مراجعه کنندگان به نمایشگاه از حرفه ای شدن فقط یک رزومه ابتدایی را دارند و از آمادگی های دیگر مورد نیاز برای ورود به کار غافل اند. در نمایشگاه بخش ویژه ای به نام Job Fair Plus پیش بینی شده است که در آن سازمان هایی حضور دارند که کارشان توانمندسازی افراد برای حضور در جهت شغلی است.
سازمان های حاضر در Job Fair Plus را برگزار کنندگان بوت کمپ ها (اردوگاه های مهارت یابی)، شرکت های تخصصی جذب کارآموز، مراکز آموزش های تخصصی و مهارت محور و ... تشکیل می دهند. همچنین کارگاه های جانبی نمایشگاه که در سال های گذشته بسیار مورد استقبال قرار می گرفت، به همین سالن منتقل شد و بسیار مفصل تر از دوره های قبلی خواهد بود. به همه این بخش ها نیز باید برنامه Job Talk را اضافه کنیم، جایی که افراد مختلف از جهت پر فراز و نشیب شغلی خود برای مخاطبان خواهند گفت.
برای آمدن به نمایشگاه کار چه کار کنم؟ اول از همه ثبت نام کنید. ثبت نام در نمایشگاه کار کاملاً رایگان است و فقط برای تسهیل حضور شما انجام می شود. برای ثبت نام، وارد سایت نمایشگاه iranjobfair.ir می شوید و از طریق منو ثبت نام کارجو به سامانه ثبت رزومه الکترونیک وصل می شوید.
الکترونیکی کردن فرایند تبادل
رزومه برای کاهش مصرف کاغذ و افزایش بازدهی مدیریت رزومه ها از سه سال پیش در دستور کار نمایشگاه قرار گرفته است.
پس از ثبت نام سری به سایت بزنید و این قسمت ها را بررسی کنید: فرصت های شغلی موجود، سازمان های حاضر، سازمان های حاضر در Job Fair Plus، موضوع و سخنرانان کارگاه ها و برنامه ارائه های Job Talk. سپس از الان برنامه ریزی کنید و حداقل یک نیم روز را در بازه 17 تا 19 بهمن (پنجشنبه تا شنبه) به بوستان مصاحبه بیایید و به نمایشگاه کار اختصاص دهید.
منبع: خبرگزاری دانشجو