نخستین تراشه دنیا که کار دندان را انجام می دهد
به گزارش وبلاگ شخصی من، تولید ارگان های حیاتی بدن انسان در قالب تراشه های مختلف روز به روز در حال افزایش است و برای نخستین بار تراشه ای با کارکرد دندان تولید شده است.
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی وبلاگ شخصی من به نقل از نیواطلس، تراشه هایی که بر روی آنها بافت های زیستی زنده بدن کشت شده و به تدریج رشد می کنند از جمله دستاوردهای علمی تازه بشر هستند. حال دانشمندان توانسته اند برای نخستین بار بافت هایی را بر روی یک تراشه کشت کنند که قادر به تقلید کارکرد دندان ها است.
این تراشه دارای مجاری ریزسیالی است که از آن برای عبور مواد شیمیایی مختلف استفاده می شود. از همین طریق می توان برای مطالعه تاثیر مواد مختلف بر روی عملکرد اعضای مختلف بدن اقدام کرد.
تراشه یادشده که در دانشگاه اورگان تولید شده، با استفاده از مواد موجود در عاج دندان انسان طراحی شده و مجاری موجود بر روی آن فرایند عبور باکتری ها از کنار دندان ها را بازسازی می کنند و از این طریق می توان مطالعات دقیق تری در مورد فاسد شدن یا آسیب دیدن دندان انجام داد.
محققان با استفاده از میکروسکوپ های پیشرفته در حال بررسی واکنش های شیمیایی این دندان به انواع باکتری ها هستند. در آینده از این فناوری برای افزایش طول عمر دندان ها و مقاوم سازی هر چه بیشتر آنها استفاده خواهد شد.
به عنوان مثال می توان از این فناوری برای نمونه برداری از بخشی از دندان بیماران و کشت آنها و سپس بررسی واکنش آنها نسبت به مواد مختلف بهره گرفت و تجویزهای اختصاصی درمانی را به هر یک از داوطلبان ارائه کرد.
منبع: خبرگزاری فارس