افت 60 تا 70 درصد فروش نان فانتزی
به گزارش وبلاگ شخصی من، رئیس اتحادیه نان های حجیم و نیمه حجیم گفت: هدف از اجرای این طرح مبارزه با رانت عنوان شده است این در حالیست که در عمل با اجرای آن امکان ایجاد رانت ها را تقویت شده، چراکه مردم به سمت خرید نان هایی می فرایند که یارانه به آن ها تخصیص داده می گردد.
به گزارش ایلنا، محمدجواد کرمی با اشاره به دوگانگی سیاست ها در حوزه نان، گفت: فراوریکنندگان نان های فانتزی موافق آزادسازی نرخ آرد صنف و صنعت هستند؛ اما منتقد نحوه اجرای این طرح هستند چرا که آزادسازی آرد باید در همه حوزه های نان اعم از سنتی و صنعتی صورت می گرفت و محدود به نانوایان فانتزی نمی شد.
وی با بیان اینکه مردم توانایی خرید جنس گران در حوزه نان را ندارند، اضافه نمود: اگر سیاست اصلاح نظام یارانه ای همزمان برای نان های سنتی نیز اعمال می شد اینگونه واحد های فراوریکننده نان های حجیم با مشکل روبرو نمی شدند.
این فعال صنفی افت فروش نان های فانتزی را 60 تا 70 درصد دانست و اضافه نمود: هدف از اجرای این طرح مبارزه با رانت عنوان شده است این در حالیست که در عمل با اجرای آن امکان ایجاد رانت ها را تقویت شده است چراکه مردم به سمت خرید نان هایی می فرایند که یارانه به آن ها تخصیص داده می گردد.
کرمی ادامه داد: برنامه پنجم و ششم توسعه به ما می گوید که باید به سمتی برویم که 40 درصد نان های فراوریی حجیم و صنعتی گردد، اما در عمل با اجرای این طرح پخت نان سالم را از چرخه فراوری خارج می کنیم.
به گفته وی، برای ایجاد رقابت سالم بین نانوایان سنتی و فانتزی باید شرایط اعطای یارانه مساوی گردد؛ و در یک رقابت سالم قرار بگیرند اجرای این طرح باعث شده است که تعدادی از واحد های خرد تعطیل و تعداد قابل توجهی از کارگران در این حرفه بیکار شوند.
رئیس اتحادیه نان های حجیم و نیمه حجیم توضیح داد: نانوایان فانتزی در ابتدای سال باوجود افزایش نرخ هزینه های جانبی برنامه ای برای ارتقا قیمت نان نداشتند چراکه همیشه رقیب قدرتمندی به نام نانوایان سنتی را در کنار خود احساس می کردند به همین علت با همان نرخ نان را عرضه کردیم.
این فعال صنفی با اشاره به افزایش 10 برابری نرخ یک کیسه آرد، گفت: قیمت یک کیسه آرد از 67 هزار تومان به کیسه ای 640 هزار تومان رسیده پس طبیعی است که شاهد افزایش 2 برابری نرخ نان فانتزی باشیم.
کرمی با اشاره به کاهش سرمایه در گردش نانوایان فانتزی، گفت: یک واحد صنفی پیش از آزادسازی نرخ آرد صنف و صنعت 100 کیسه آرد را 7 میلیون تومان خریداری می کرد، اما هم اکنون باید همین حجم آرد را 70 میلیون تومان خریداری کند. پیش از اجرای این طرح باید معایب آن را می دیدند سپس آن را عملیاتی می کردند؛ اجرای یک شبه این طرح باعث شد که ستون صنف ما شکننده گردد.
وی در سرانجام بیان نمود: طرح پرداخت یارانه به حلقه آخر قابل تقدیر است، اما باید با تدبیر عملیاتی می شد و تمام حلقه های فراوری در یک ردیف دیده می شدند.
منبع: فرارو