پنیر کبابی چیست و چه کاربردی دارد؟ ، هر آنچه باید بدانید

به گزارش وبلاگ شخصی من، پنیر کبابی (که تحت عنوان هالومی هم شناخته می شود) یکی از انواع پنیر سنتی است که ریشه های آن به کشور قبرس بازمی شود. این پنیر که می تواند از شیر گاو، گوسفند، بز و یا ترکیبی از تمام آن ها تهیه شود، طعمی بسیار لذیذ دارد، به سختی ذوب می شود و گزینه ای بی نظیر برای گریل کردن یا سرخ کردن به شمار میرود. به مطالعه این مطلب ادامه دهید تا بگوییم پنیر کبابی چیست و چه کاربردهای متنوعی دارد.

پنیر کبابی چیست و چه کاربردی دارد؟ ، هر آنچه باید بدانید

پنیر کبابی چیست و چطور تهیه می شود؟

پنیر کبابی یا هالومی برای نخستین بار در جزیره قبرس تهیه شد. این پنیر بافتی نیمه سخت دارد و معمولا با ترکیب کردن شیر گوسفند و بز به دست می آید، هرچند که بعضی ترجیح می دهند آن را با شیر گاو تهیه نمایند. اگرچه پنیر کبابی مثل هیچ پنیر دیگری نیست، اما ظاهر و بافت آن را می توان تا حدودی به پنیر موزارلا یا پنیر فتا تشبیه کرد.

بزرگ ترین وجه تمایز پنیر کبابی، نقطه ذوب بالای آن است که باعث می شود انتخابی معرکه برای گریل کردن و مصرف به جای گوشت قرمز باشد. زمانی که هالومی را در معرض حرارت قرار می دهید آن قدر آب نمی شود، ظاهر و شکل کلی خود را حفظ می نماید و دقیقا به همین دلیل یکی از معدود پنیرهای قابل سرخ کردن به شمار میرود.

گاهی اوقات پنیر کبابی را با مایه پنیری تهیه می نمایند که کاملا برای رژیم غذایی گیاهخواری مناسب است. علاوه بر این با خرید هالومی احتمالا متوجه وجود دانه های ریز و سبز رنگی در لابه لای آن شوید که صرفا برگ های خردشده نعنا هستند. نعنا یاری قابل توجهی به عطر و طعم پنیر کبابی می نماید و احتیاجی به جدا کردن آن از پنیر هالومی نیست.

در روش سنتی تهیه هالومی، پروتئین وی را به یاری پارچه های مخصوص از دَلَمه پنیر جدا می نمایند. سپس این دلمه ها برای یک شب کامل تحت فشار فراوان قرار می گیرند تا به خوبی متراکم و فشرده شوند و ظاهر و بافت منحصر به فرد پنیر کبابی را پدید آورند.

اما در دنیای مدرن، روش تهیه هالومی اندکی تغییر نموده و فراورینمایندگان برای سرعت بخشیدن به فرایند فراوری، از مایه پنیر یاری می گیرند. مایه پنیر آنزیمی است که به انعقاد پروتئین های شیر یاری می نماید و در نتیجه، پنیری سفت وسخت تر به دست خواهد آمد.

برجسته ترین مزایای مصرف پنیر کبابی چیست ؟

مصرف پنیر کبابی مثل هر پنیر دیگری می تواند مزایای متعددی برای سلامت بدن به همراه بیاورد. در ادامه می بینیم که مهم ترین مزایای مصرف پنیر کبابی چیست و چرا باید آن را در رژیم غذایی خود جای دهید.

  1. سرشار از کلسیم: هالومی ماده ای لبنی است و بنابراین مثل انواع لبنیات مشابه، منبعی سرشار از کلسیم به شمار میرود. کلسیم نه تنها عملکرد عضلات و اعصاب را بهبود می بخشد، بلکه به تقویت استخوان ها و دندان ها هم یاری می نماید.
  2. سرشار از پروتئین: پروتئین هم ماده دیگری است که با مصرف مداوم آن، سلامت عضلات، پوست و خون خود را تضمین خواهید کرد. تمام انسان ها به مقادیر قابل توجهی از پروتئین احتیاج دارند تا سلول ها و بافت های بدن بتوانند به رشد، بهبود و احیای خود ادامه دهند.
  3. کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2: پژوهش ها نشان می دهند که با مصرف انواع لبنیات پرچرب می توان خطر ابتلا به دیابت یا مقاومت بدن در برابر انسولین را کاهش داد. اگرچه دقیقا معین نیست که چطور چنین اتفاقی می افتد، اما محققان عقیده دارند موضوع به میزان زیاد پروتئین و چربی هایی مربوط می شود که روند هضم غذا را کُند و سطح قند خون را متعادل می نمایند.
  4. احساس سیری طولانی تر: پنیرهایی مانند هالومی به خاطر اینکه میزان زیادی پروتئین و چربی در خود دارند، معده را پر می نمایند و باعث می شوند برای مدت طولانی تری احساس سیری و رضایت داشته باشید.
  5. جایگزینی باکیفیت برای گوشت: از آن جا که هالومی سرشار از پروتئین است، می تواند جایگزین ایده آل برای گوشت به حساب آید، به خصوص در میان افرادی که رژیم های گیاهخواری (و نه رژیم وگان) را در پیش می گیرند. جالب تر اینکه هالومی بعد از پخت بافتی پیدا می نماید که بی شباهت به گوشت نیست و بنابراین به راحتی می تواند جایگزین گوشت در غذاهایی نظیر برگر و کباب شود.

جدول حقایق غذایی پنیر کبابی

حالا که می دانیم پنیر کبابی چیست و چه ویژگی های منحصر به فردی دارد، بد نیست که نگاهی به جدول حقایق غذایی آن نیز بیندازیم. 28 گرم پنیر کبابی، مواد زیر را وارد بدن شما خواهد نمود:

ماکرو / ماده معدنی / ویتامینمیزانمیزان براساس احتیاج روزانه
کالری85-
چربی کل6.3 گرم8 درصد
چربی اشباع3.7 گرم19 درصد
چربی ترانس0-
چربی چنداشباع نشده0.2 گرم-
چربی تک اشباع نشده1.9 گرم-
کلسترول22 میلی گرم7 درصد
سدیم178 میلی گرم8 درصد
کربوهیدرات0.6 گرم0
فیبر رژیمی00
شکر0.3 گرم0
پروتئین6.3 گرم-
ویتامین D0.1 مایکروگرم1 درصد
کلسیم143 میلی گرم11 درصد
آهن0.1 میلی گرم1 درصد
پتاسیم21.5 میلی گرم0

پنیر کبابی چه مزه ای دارد؟

اگر به صورت کلی از بافت و نمکی بودن دلمه های پنیر لذت می برید، عاشق پنیر کبابی خواهید شد. هالومی بافتی به همان میزان یکدست دارد و به خاطر اینکه درون آب نمک قرار می گیرد (و گاهی حتی همراه آن بسته بندی می شود)، حسابی خوش نمک است.

زمانی که هالومی را می پزید یا سرخ می کنید، نه تنها از شوری آن کاسته می شود، بلکه به شکل پنیری نرم تر درمی آید که البته سطحی ترد و برشته دارد. به صورت کلی باید گفت که هالومی با پنیرهای معمولی فرق دارد و تجربه ای کاملا متفاوت برایتان رقم خواهد زد.

این را نباید فراموش کرد که می توانید پنیر کبابی را به صورت خام هم مصرف کنید. اما تنها بعد از پختن یا سرخ کردن است که عطر و طعم کامل این پنیر را احساس خواهید کرد و در حالت خام، مزه چندانی زیر زبان تان نمی آید.

روش های مصرف پنیر کبابی چیست و چگونه است؟

پنیر کبابی را می شود به روش های گوناگون پخت و از طعم متفاوت آن لذت برد. محبوب ترین روش مصرف هالومی، سرخ یا گریل کردن آن تا جایی است که به رنگ طلایی درآید و از بیرون، ترد و شنماینده شود. سپس می توانید آن را به سالادهای گوناگون اضافه کنید یا در کنار غذای اصلی قرار دهید. با این حال کاربردهای پنیر کبابی تنها به همین موارد محدود نمی شود و می توانید به بی نهایت روش خلاقانه از آن بهره ببرید. در پایین، با چند ایده متفاوت برای استفاده از پنیر کبابی آشنا می شوید:

  • می توانید هالومی را سرخ کنید و از ترکیب های بی نظیری مانند برگر و پنیر لذت ببرید.
  • اگر در پی پیش غذاهایی سالم و مقوی هستید، سالاد گرم زمستانی و سالاد تن ماهی و پنیر از برترین انتخاب ها به حساب می آیند.
  • ترکیب کباب و پنیر هالومی یکی از آن ترکیباتی است که تمام افراد باید حداقل یک بار در زندگی خود تجربه اش نمایند. بنابراین پیشنهاد می کنیم به هیچ وجه کباب رولی با پنیر را از دست ندهید.
  • شاید باورش سخت باشد، اما حتی ترکیب حمص با پنیر هم بی نظیر می شود و می توانید با تهیه این پیش غذا، مهمانان خود را شگفت زده کنید.
  • هالومی به تنهایی هم حرف های زیادی برای گفتن دارد و به عنوان مثال با تهیه پنیر کبابی سوخاری می توانید میان وعده ای واقعا خوشمزه برای خودتان تدارک ببینید.
  • و در نهایت به جالب ترین کاربرد پنیر کبابی می رسیم. هالومی حتی در ترکیب با خورش های سنتی ایرانی هم معرکه می شود و می توانید با تهیه خورش قیمه با پنیر کبابی یا خورش قرمه سبزی با پنیر کبابی، عطر و طعمی تازه به آن ها بدهید. نکته مهم اینکه هالومی می تواند به کل جایگزین گوشت در این خورش ها نیز بشود.

چطور پنیر کبابی را بپزیم؟

همان طور که پیش تر نیز گفتیم، اصلی ترین روش های پختن هالومی، گریل یا سرخ کردن آن با ماهیتابه است. هر دو روش بسیار ساده بوده و متدهایی مشابه را دنبال می نمایند. علاوه بر این در هر دو روش، تنها ظرف چند دقیقه به پنیری سرخ شده و بی نهایت خوشمزه دست پیدا خواهید کرد. نکته مهم اینکه پنیر کبابی را باید گرم میل کرد، بنابراین تهیه آن را به مراحل پایانی کار موکول کنید.

آماده سازی

زمانی که پنیر کبابی را از بسته بندی خارج کردید، رطوبت آن را با یک دستمال تمیز بگیرید. گرفتن رطوبت از آن جهت مهم است که بخش بیرونی پنیر بهتر سرخ و ترد خواهد شد.

بعد از این باید پنیر خود را به قطعاتی کوچک تر با میزان دلخواه تقسیم کنید. نوع برش زدن پنیر کاملا به کاربرد آن بستگی دارد. برای مثال اگر بخواهید پنیر را درون برگر قرار دهید، بهتر است قطعه پنیر را از طول (و اندکی قطور) برش بزنید تا به خوبی درون ساندویچ قرار بگیرد.

اگر در پی افزودن هالومی به سالاد بودید، بهتر است به سراغ اسلایس هایی کوچک تر با قطر کمتر بروید و اگر خواستید آن را همراه با کباب به سیخ بکشید، ضروری است پنیر را به شکل مکعب هایی بزرگ درآورید تا از روی سیخ نیفتند.

آغشته کردن پنیر به روغن

در مرحله بعدی بسیار مهم است که با قلم موی آشپزی، اسلایس های پنیر را به اندکی روغن آغشته کنید تا به ماهیتابه یا صفحه گریل نچسبند. پیشنهاد می کنیم برای دستیابی به برترین طعم، به سراغ روغن زیتون بروید، اما هر روغن دیگری نیز کاملا مناسب خواهد بود.

در ضمن این را نیز در نظر داشته باشید که به هیچ وجه لازم نیست پیش از پخت وپز، به پنیر کبابی خود نمک بزنید. هالومی به خاطر قرار گرفتن در آب نمک به میزان کافی نمکی است و اگر شما نیز به آن نمک بزنید، به احتمال زیاد با طعمی شور و ناخوشایند روبرو شوید.

گریل یا سرخ کردن در ماهیتابه

در حالت ایده آل، خوب است که هالومی را روی یک صفحه یا تابه گریل با حرارت ملایم قرار دهید. اما اگر به چنین ابزاری دسترسی نداشتید، سرخ کردن درون ماهیتابه های نچسب هم نتیجه ای مشابه در اختیارتان خواهد گذاشت. اگر از ماهیتابه های فلزی استفاده می کنید، میزان روغن را افزایش و دما را کاهش دهید.

برای آغاز، ماهیتابه یا صفحه گریل را به دمای میانه تا بالا برسانید. اگر تصمیم به گریل گرفتید، صفحه گریل را هم اندکی آغشته به روغن کنید تا مطمئن شوید پنیر به آن نچسبد. سپس اسلایس های پنیر را مستقیما روی تابه قرار و اجازه دهید برای 2 تا 3 دقیقه بپزد.

اگر به میزان کافی صبوری کنید، سطح پنیر کبابی ترد می شود و به راحتی برمی شود. بنابراین با یک کف گیر، اسلایس ها را اندکی جابه جا کنید و اگر به راحتی از روی تابه بلند نشدند، حدود 30 ثانیه دیگر منتظر باقی بمانید. در عین حال، مراقب باشید که هالومی بیش از حد نپزد، چرا که سفت و لاستیکی خواهد شد. بعد از این اسلایس ها را برگردانید و بار دیگر تا طلایی شدن، به سرخ یا گریل کردن ادامه دهید.

در نهایت ترفندهای زیر را هنگام پخت وپز با پنیر کبابی در نظر داشته باشید:

  • معمولا بهتر است پنیر کبابی را به صورت نسبتا قطور برش بزنید. اسلایس های نازک تر با سرعت بیشتری سفت و لاستیکی می شوند.
  • اگر پنیر اندکی دود کرد جای هیچ نگرانی نیست و این اتفاق نشان می دهد ماهیتابه به میزان کافی برای سرخ کردن سطح پنیر، داغ شده است.
  • پنیر کبابی قرار نیست کاملا آب شود و صرفا با قرار گرفتن در معرض حرارت، نرم تر خواهد شد.
  • احتیاجی نیست هالومی را برای مدت زیادی روی حرارت نگه دارید و صرفا باید اجازه دهید بخش بیرونی آن ترد و طلایی شود.
  • حتی اگر تصمیم به افزودن پنیر کبابی به خورش هایی مانند قیمه گرفتید هم ضروری است پیش از ریختن آن درون خورش، فرایند سرخ یا گریل کردن را طی کنید.

برترین جایگزین های پنیر کبابی چیست ؟

از آن جا که هالومی پنیری واقعا منحصر به فرد است، هیچ جایگزین ایده آلی برای آن پیدا نمی شود و هیچ پنیر دیگری دقیقا همان بافت و طعم نمکی را در اختیارتان نمی گذارد. با این حال پنیر فتای خام می تواند تا حدودی شبیه به هالومی ظاهر شود. البته که اگر دستور غذایی را دنبال می کنید که احتیاجمند پنیر هالومی است، پیشنهاد نمی کنیم به سراغ پنیر فتا بروید.

با تمام این اوصاف، اگر به هیچ وجه امکان استفاده از پنیر کبابی وجود نداشت، در بعضی از غذاهای گرم می شود به سراغ پنیر موزارلا رفت و در غذاهای سرد (مانند سالاد) هم پنیر فتا نزدیک ترین جایگزین به شمار میرود.

روش نگهداری پنیر کبابی چگونه است؟

مادامی که پنیر کبابی را از بسته بندی (و آب نمک موجود در بسته بندی) خارج نکنید، می توانید آن را به مدت یک سال در یخچال نگه دارید. بعد از باز کردن بسته بندی، اگر پنیر را درون آب نمک و ظرفی دربسته نگه دارید، حدودا یک هفته دوام می آورد و اگر چنین نکنید، ضروری است پنیر ظرف 2 یا 3 روز مصرف شود.

آیا می شود پنیر کبابی را مجددا گرم کرد؟

در حالت ایده آل، پنیر کبابی پخته شده را نباید در یخچال قرار داد و زمانی دیگر دوباره گرم کرد. بافت و طعم این پنیر به گونه ای است که باید درست پس از سرخ یا گریل کردن، میل شود. اما طبیعتا گاهی از اوقات غذاهای مختلف اضافه می آیند و باید به یخچال منتقل شوند. اگر مجبور به چنین کاری شدید، برترین رویه برای گرم کردن مجدد هالومی، قرار دادن آن در مایکرویو (به مدت 20 تا 40 ثانیه) است. فقط نباید فراموش کنید که پنیر مجددا گرم شده قرار است اندکی لاستیکی تر از قبل باشد.

آیا پنیر کبابی برای رژیم وگان مناسب است؟

پنیر کبابی در بیشتر اوقات با مایه پنیر تهیه می شود، آنزیمی که از شکمبه حیوانات نشخوارنماینده (مانند گوساله) به دست می آید. با این حال گاهی ممکن است محصولات دیگری را بیابید که عاری از این آنزیم باشند و اگر رژیم غذایی وگان را دنبال می کنید، باید توجهی ویژه به اطلاعات درج شده روی بسته بندی محصول نشان دهید.

منبع: کتاب کاله

به "پنیر کبابی چیست و چه کاربردی دارد؟ ، هر آنچه باید بدانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پنیر کبابی چیست و چه کاربردی دارد؟ ، هر آنچه باید بدانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید